Сергій Литвиненко: «Медицина — та сфера, яку треба розвивати насамперед»

695 0

Ми у соцмережах:

Сергій Литвиненко: «Медицина — та сфера, яку треба розвивати насамперед»

Третьої неділі червня Україна відзначає День медика. Свято встановлено ще у 1994 році, а цьогоріч воно набуло особливого значення. Пандемія, що поширилася на весь світ, стала для всіх справжнім випробуванням. І сказати, що світ це випробування витримав — буде перебільшенням. Україна — не виняток. Саме люди в білих халатах опинилися першими на рубежі боротьби з CОVID-19 і водночас найнезахищенішими — про це свідчить кількість медиків, котрі захворіли на коронавірус. Це означає, що держава не турбувалася належним чином про своїх лікарів, медсестер, санітарок, лаборантів та водіїв «швидкої». Це сором і біль.

Сьогодні ми всі побачили, наскільки залежні від медицини, наскільки важливо розвивати медсектор. Не знаю, чи є професія більш гуманна, ніж професія лікаря, але вона точно одна з найвідповідальніших. А ціна помилки лікаря — життя пацієнта. Ніхто з нас не може бути впевненим, що завтра йому не знадобиться допомога. І кожен хоче, щоб вона була своєчасною і якісною, із застосуванням високотехнологічного обладнання та високої кваліфікації лікарів. Тому саме медична сфера повинна бути тією цариною, в котру держава вкладає найбільше коштів. Думаю, що усвідомлення уроків пандемії докорінно змінить ситуацію з медициною в Україні в бік суттєвого прогресу. Я особисто вважаю, що медицина і правосуддя — це основа держави. І саме їх треба розвивати в першу чергу.

Перш за все хочу сказати всім медикам — сердечно дякую!!!

Прикро, але за даними Центру громадського здоров’я Рівненщина входить у трійку лідерів із захворювання на коронавірус — в області виявлено понад дві тисячі інфікованих. Серед хворих є чимало медпрацівників.

У міру можливостей, у рамках свого проєкту «Панікастоп! Здолаємо вірус разом!», я допомагаю медзакладам свого 156-го округу впродовж всього карантину. Розумію, що ті мої 70 тисяч масок — це крапля у морі. Залишимо за дужками те, що маски, рукавички, окуляри, щитки, десятки тисяч пляшечок антисептика та захисні костюми, які ми з командою розвезли медичним закладам, повинні бути забезпечені державою. Але маємо те, що маємо. Я і надалі допомагатиму, якщо буде така потреба.

Вітаю всіх медпрацівників, а насамперед — медиків Рівненщини і свого округу — Сарни, Березне, Костопіль — з професійним святом. Вважаю, що першим і головним визнанням для них є висока, достойна заробітна плата. Завжди, а не разові виплати в часи епідемій. Ми всі визнаємо колосальну роль медицини і медиків як у житті всього суспільства, так і в житті кожної людини персонально.

Бажаю всім медичним працівникам бути здоровими, відчувати турботу держави, жити у достатку і мирі!

Ваш народний депутат
Сергій Литвиненко.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також