СЕРГІЙ МУСЕВИЧ: «Влада має бути максимально наближеною до громади»

1751 0

Ми у соцмережах:

 СЕРГІЙ МУСЕВИЧ: «Влада має бути максимально наближеною до громади»

Цього року ми святкуємо 29-ту річницю, відколи було проголошено незалежність України та створено самостійну державу. Це стало результатом праці багатьох поколінь українців, які самовіддано працювали задля досягнення спільної мрії – єдності та самостійності. Проте, вважає відомий рівненський правозахисник Сергій МУСЕВИЧ, до сьогодні українці не відчули якісних змін у своєму житті. Тож країна потребує реальних змін, передусім у системі управління.

 На думку Сергія Мусевича, змінити ситуацію під силу людям, які керуються у житті християнськими цінностями, мають активну громадську, соціальну, моральну позиції.

«Але задля цього потрібно багато працювати! Ми маємо розробляти нові моделі економіки та брати собі за приклад розвинені держави світу, а особливо ті, де цінності Реформації були закладені в основу державності. Чимало корисних реформ вже написано до нас, і нам лише варто застосувати їх, щоб вивести країну з матеріальної скрути», - вважає Сергій Мусевич.

Міцна родина – майбутнє України

Правозахисник переконаний: першочерговим завданням влади та суспільства має стати встановлення правопорядку та подолання корупції, що охопили як економічну та політичну систему, так і громадське життя.

«Слід перейти від імітації боротьби з корупцією до реальних санкцій щодо нечесних на руку чиновників. Сьогодні в Україні створено цілу низку антикорупційних органів, які не лише не працюють системно, але й конфліктують між собою. Боротьба з корупцією перетворилась на суцільний фарс. Тому, насамперед, необхідно законодавчо посилити кримінальну відповідальність для корупціонерів аж до довічного позбавлення волі з обов’язковою конфіскацією, вилученням у родичів правопорушника майна, набутого злочинним шляхом. Окремі злочини за корупційні діяння мають бути прирівняні до державної зради», - наголошує правозахисник.

Молимося за незалежність церкви

Окрім того, переконаний Сергій Мусевич, має бути введене обов’язкове декларування чиновниками та членами їх сімей не тільки власних доходів, а й витрат. Має бути відокремлена правоохоронна система від політики та запроваджене правило призначення правоохоронців на посади винятково за принципом професіоналізму. Велика кількість правоохоронних органів України призводить як до безвідповідальності кожного окремого з них, так і до конфліктів між ними.

«Це спричиняє неефективність механізмів контролю за їхньою діяльністю, збільшення бюрократичного апарату. Структура правоохоронних органів держави має бути реформована на трьох європейських принципах: неухильне дотримання законів; підтримка їхнього авторитету; достатність повноважень для реалізації визначених законом функцій»,- вважає Сергій Мусевич.

Відстоюємо незалежність української духовності

Ровиток держави чи не в першу чергу залежить від духовної складової, переконаний правозахисник.

За його словами, відмова від Закону Божого в суспільному житті призводить до панування зла й несправедливості, в якому сьогодні живе майже кожен українець.

«Вірю, що всі ті, хто вважають себе християнами, повинні закликати суспільство повернутися до християнських цінностей. Особисто я в своїх телепрограмах "10_Заповідей", «Спапсай взятих на смерть» та «Сім’я в тренді» акцентую на принципах Європейської Реформації, що принесли нам історичний досвід успішних держав Заходу. Необхідно усвідомити, що тільки Біблійні закладини та піднесення духовних цінностей можуть протистояти аморальності і злу, вони є важливою умовою позитивних перетворень фундаментального рівня. Тож ми всією громадою маємо докласти максимум зусиль, щоб кожен мав право жити вільно. Це й стане підґрунтям для оздоровлення нації в цілому, побудови міцного морального фундаменту Незалежності», - говорить Сергій Мусевич.

В основі політичної діяльності, за переконаннями правозахисника, лежить також увага до кожної окремої особистості, родини.

З народним депутатом депутатської групи «Партія «За майбутнє» Віктором М’яликом відстоюємо сімейні цінності

 

«Як батько трьох дітей, я закликаю суспільство робити ставку на виховання дітей та молоді на Біблійному світогляді, і ми маємо зробити все можливе, щоб предмет Теології-богослів’я (вивчення Святого Письма) був обов'язковий у загальноосвітніх школах та вищих навчальних закладах. І ми, як батьки, докладаймо всіх зусиль, щоб кожен знав, що "Діти – це спадщина Господня", вони мають право на життя з моменту зачаття, а тому аборт, дітовбивство є гріхом перед Богом. Окрім того, варто спільними зусиллями розвивати культуру усиновлення і підтримки сімейних форм виховання, шукати наставників, котрі готові підтримувати дітей на складній життєвій дорозі. Адже сирітство є ще однією соціальною та духовною проблемою в нашій країні», - наголошує Сергій Мусевич.

 

Тож ідеальною моделлю держави правозахисник вважає таку державу, у якій влада буде максимально наближеною до громади та підзвітною їй, бо тільки служачи народу, чиновник виконує своє покликання перед Творцем.

«Я є частиною громадянського суспільства і разом з усім українським народом у молитві звертаюся до Бога і сподіваюся, що ми спільними зусиллями зробимо все залежне від нас для благополуччя наших громадян, для утвердження і забезпечення прав та свобод людини, що у відповідності до Конституцієї України є одним із головних обов’язків держави. І це є та омріяна НЕЗАЛЕЖНІСТЬ особистості, сім’ї, родини, суспільства. Нехай допоможе нам в цьому Бог».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також