Сергій Паладійчук: 25 ініціатив, які вдалося реалізувати для міста

809 0

Ми у соцмережах:

Сергій Паладійчук: 25 ініціатив, які вдалося реалізувати для міста

Нещодавно ми опублікували інтерв’ю з Сергієм Паладійчуком щодо його роботи на посаді секретаря Рівненської міської ради. Під час цього інтерв’ю він згадував про низку ініціатив і проєктів щодо покращення нашого міста, його розвитку тощо. Наші журналісти нарахували більше 25 таких проєктів. Відтак ми вирішили більш детально розібратися в деяких з них.

І для початку зазначимо, що до безпосередніх повноважень секретаря міської ради належить організація проведення сесій та депутатських комісій Рівненської міської ради, забезпечення своєчасного доведення рішень ради до виконавців і населення та сприяння в роботі депутатам. А тому коли Сергій Паладійчук був обраний секретарем міської ради, саме напрям прозорості діяльності ради й почав змінювати.

— На моє глибоке переконання, максимально відкрита і прозора діяльність депутатів міської ради дозволяє громаді міста краще контролювати їхню роботу. Краще розуміти, яким чином вирішуються ті чи інші проблеми міста. Відтак, ставши секретарем міськради, зосередився на запровадженні прозорості в її роботі, — розповідає Сергій Паладійчук.

Саме завдяки ініціативам секретаря Рівненської міської ради рівняни сьогодні можуть користуватися вже звичними для себе електронними сервісами, такими як СЕД, електронні петиції, I-GOV, «Розумне місто», оновлений сайт міськради. Рівняни можуть краще контролювати роботу депутатів міської ради, бачити їхні виступи, ініціативи та голосування, читати їхні звіти. Причому, варто відзначити, що і сам сайт, і електронні сервіси запроваджувалися без залучення бюджетних коштів та у тісній співпраці з громадськими експертами Рівного. Родзинкою роботи в цьому напрямі стали онлайн-трансляції засідань міської ради та відкриття усіх архівів рішень міської ради.

Та не лише на безпосередніх повноваженнях секретаря міської ради зосередився Сергій Паладійчук. Йому належить понад 25 ініціатив, покликаних вирішити проблемні питання нашого міста, сприяти його розвитку.

Так, саме за підтримки та координації Сергія Паладійчука Рівне стало одним з перших міст в Україні, яке запровадило Громадський бюджет. Завдяки цьому в місті щороку з’являються нові спортивні та дитячі майданчики, футбольні міні-поля, впорядковуються парки та сквери, з’являються інші соціально важливі об’єкти.

— Громадський бюджет — це інструмент прямого народовладдя в місті. Адже рівняни самі вказують владі, які проблеми вирішувати, й самі контролюють процес вирішення цих проблем, — каже Сергій Паладійчук.

Ще одним напрямом роботи Сергія Паладійчука стало запровадження і реалізація у Рівному низки програм з енергоефективності. Саме завдяки участі рівненських ОСББ в цих програмах мешканці міста мають змогу суттєво економити кошти під час опалювального сезону. Також Сергій Паладійчук став ініціатором міжнародного бізнес-форуму «Велике місто. Енергоефективність», який протягом чотирьох років проходить у Рівному.

— Рівне — одне з кращих в Україні за енергоефективністю. Із 2010 по 2020 рік ми скоротили споживання газу більш ніж удвічі. Якби по такій тенденції йшла вся Україна, то нам би вистачило вітчизняного газу не лише на власні потреби, ми б його ще й експортували! — пояснює Сергій Паладійчук.

Також у тісній співпраці з ОСББ міста реалізовувалися й інші його ініціативи, пов’язані з благоустроєм дворів та охайністю будинків мешканців нашого міста. А створені спільно з депутатами Рівненської міської ради алеї сакур на центральному майдані міста та біля драмтеатру перетворюють ці місця в яскраві фотозони.

Чимало уваги приділяв Сергій Паладійчук і підтримці підліткових та дитячих рухів. Так, за його ініціативи та сприяння в місті вже другий рік працює Молодіжна рада Рівного, де молодь вчиться основ місцевого самоврядування. Також за підтримки секретаря міської ради в Рівному був відроджений Пласт та з’явився Пластовий центр.

— Ідея створення Пластового центру існувала доволі давно. Але нічого не вдавалося. Цього ж разу реалізувати цю ідею нам запропонував Сергій Паладійчук, мовляв, «ви колись хотіли, а давайте спробуємо ще раз, а я вам допоможу». І все вийшло. Лише торік у заходах Пласту взяло участь понад 400 дітей. Центр живе і розвивається. І я вважаю, не в останню чергу завдяки підтримці Сергія Паладійчука, — розповіла директор «Дитячо-юнацького Пластового Центру міста Рівного» Анна Копил.

Окрім цього, за ініціативи Сергія Паладійчука в Рівному проводяться різноманітні проєкти для дітей. А віднедавна в усіх школах міста з’явився спеціальний інвентар для навчання школярів, батьків та усіх охочих правил надання першої домедичної допомоги при екстрених ситуаціях.

Переймався Сергій Паладійчук і безпекою в місті. Розроблена ним у 2016 році програма «Безпечне місто», в рамках якої було встановлено близько 100 камер відеоспостереження, сьогодні дає свої результати — близько 95% усіх автозлочинів у місті розкривається за допомогою цих камер.

Активно він долучається й до розвитку спортивної інфраструктури в місті. Так, за його сприяння в Рівному з’явилася баскетбольна команда «БК «Рівне», проводяться різноманітні аматорські змагання з шахів, американського футболу та регбі. А цьогоріч Сергій Паладійчук став автором програми розвитку велоінфраструктури Рівного.

Разом з цим згадані нами проєкти — це далеко не повний перелік усіх ініціатив та активностей Сергія Паладійчука на посаді секретаря міської ради. Адже ще були ініціативи, пов’язані з розвитком підприємництва в місті, за його безпосередньої участі до Рівного виявив бажання приєднався Квасилів та інші важливі проекти.

— Я був і залишаюся активним громадянином, членом нашої дружної сім’ї мешканців Рівного. І тому не можу залишатися осторонь проблем міста. Якщо я бачу, що можу допомогти в їхньому вирішенні, я це роблю, — резюмує Сергій Паладійчук.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також