Сергій Паладійчук: «Головна проблема бізнесу — невпевненість»

757 0

Ми у соцмережах:

Сергій Паладійчук: «Головна проблема бізнесу — невпевненість»

Колишній секретар міськради Рівного Сергій Паладійчук зосередився на підприємницькій діяльності. І нині цілком підтримує заклики Офісу Президента до підприємців максимально відновити свою діяльність. Щоправда, зауважує — не всі розуміють те, в яких складних умовах зараз перебуває бізнес.

Сергій Паладійчук, підприємець:

— Зараз та команда, яка перебуває при владі, намагається зробити усе, щоб втримати економіку. Але в цих умовах це нереально для будь-якої команди. Адже війна йде на нашій території, й третина держави перебуває під великою загрозою. Щодо бізнесу, то головними проблемами є невизначеність та невпевненість у завтрашньому дні. У підприємців в один момент відбулася дуже різка зміна логістичних маршрутів. Постачальники, які були на сході, зараз не можуть виробляти продукцію. Тобто відбулося масштабне руйнування ланцюжків бізнесових моделей. Бо велика кількість підприємств по всій країні або перестала працювати узагалі, або позбавлена звичних каналів постачання сировини та комплектуючих.

Ще один гігантський фактор, який впливає на бізнес, — це зростання вартості енергетичних носіїв. У грудні та січні на бізнес шалено впливали високі ціни на газ, а зараз дуже впливає ціна пального. Багато підприємців ще не усвідомлюють, що нові ціни на АЗС — це надовго. Зростання вартості пального відбулося не тільки в Україні, але й у Європі. В деяких європейських країнах вартість пального зросла до 2 євро. Хоч раніше ціна літра пального складала від 1 до 1,30 євро. І таке триватиме доти, доки Іран чи Венесуела не заповнять дефіцит нафтопродуктів на світових ринках.

Особисто я на 100% впевнений, що Україна вже перемогла. Причому на багатьох напрямках. По-перше, це впевнена перемога на військовому напрямку. Всі пишаються нашими військовими та командуванням. По-друге, ми отримали велику перемогу на інформаційному напрямку. Росія за останні п’ятнадцять років витрачала десятки мільярдів доларів на свою пропаганду. В той час як український інформаційний ринок просто виживав. Адже рекламний ринок, який у всьому світі забезпечує медіа, в Україні дуже слабкий. Через слабкість рекламного ринку наші медіа думали про те, як вижити, а не про стратегічні та патріотичні проєкти. По-третє, ми перемогли рашистів на патріотичному напрямку. Якщо після перемоги Революції гідності підйом патріотизму був внутрішній, то зараз є колосальна підтримка світу. Нами пишається пів планети. Інша частина не пишається нами лише тому, що не знає усіх обставин цієї війни.

Якщо усе підсумувати, то наша перемога беззаперечна. Однак вона виплекана болем і сльозами наших людей. Зараз Україна проходить свою складну історію становлення нації.

Думаю, що широкомасштабні бойові дії завершаться до вересня. Тоді ворог буде вигнаний до кордонів 24 лютого. Після цього може початися затяжна локальна війна. Звісно, це в тому разі, якщо з боку Росії не буде перетнута червона лінія. Йдеться про виклик країнам НАТО. Якщо Володимир Путін надумає вдарити по Балтійських країнах, то рашистів зметуть за 15 днів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також