Сергій Ющишин: «Плануємо провести у Рівному масштабний напівмарафон»

2541 0

Ми у соцмережах:

Сергій Ющишин: «Плануємо провести у Рівному масштабний напівмарафон»

Забіг у вишиванках на День незалежності вже вдруге відбудеться у Рівному. Втім, на відміну від минулорічного, нинішній буде значно потужнішим.

 — Забіг у вишиванках проходитиме по двох маршрутах, - розповідає президент «Rivne Running Club» Сергій Ющишин.

— Перший маршрут розрахований на 1,1 км. Старт на майдані Незалежності, далі вулицями Чорновола, Драгоманова, 16 Липня знову на майдан. Другий — значно довший, це п'ятикілометрове коло. Знов-таки від майдану через Чорновола, Бандери, Дворецьку та Соборну. Охочі зможуть на вибір долати одне або два кола, тобто 5 чи 10 км. Під час забігу у вишиванках ми паралельно будемо тестувати трасу, адже хочемо в наступному році провести вперше у Рівному масштабний напівмарафон, в якому візьмуть участь бігуни з усієї України та навіть з-за кордону.

— Скільки учасників плануєте залучити на забіг у вишиванках?

— Приблизно 700. Хочемо, щоб це було справжнє свято бігу. Тому запрошуємо не лише окремих учасників, а цілі підприємства, організації. Хочемо, щоб рівняни бігли родинами.

— Це будуть лише рівняни чи гості міста також побіжать? 

— Річ у тім, що у цей же день подібні забіги у вишиванках відбудуться у Нью-Йорку, Вашингтоні, Чикаго, Дубаї, Києві, Одесі, інших містах. Втім, на Західній Україні Рівне буде єдиним. Тому очікуємо гостей із західноукраїнських міст. Обіцяємо, що все буде яскраво. Крім власне забігу, буде конкурс на найкращу вишиванку. А ще буде фейс-арт, тобто кожен зможе розмалювати собі обличчя.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також