Серійний злодій за місяць обікрав у Рівному квартир на понад два мільйони гривень

2247 0

Ми у соцмережах:

Серійний злодій за місяць обікрав у Рівному квартир на понад два мільйони гривень

Поліцейські вийшли на слід зловмисника, який упродовж місяця обкрадав помешкання рівнян і завдав потерпілим збитків на 2 мільйони 690 тисяч гривень. До того ж, під час обшуку було вилучено 18 хутряних виробів.

Десятого червня близько другої ночі зловмисник, шляхом віджиму металопластикового вікна, проник у квартиру на першому поверсі, де із сумки та гаманця викрав 4500 доларів США та 8000 гривень.

Відомо ще про три факти злочинної діяльності 34-річного рівнянина. Дев’ятого липня до поліції звернувся 56-річний житель обласного центру, що із його будинку було викрадено 67 500 доларів США. Зловмисник зняв із відкритого на провітрювання вікна москітну сітку та проник до житла.

Крім того, 17 червня 41-річний рівнянин повідомив, що із його будинку, двері якого були відчинені, невідомий викрав 3000 гривень, 500 доларів США та 300 євро.

Зловмиснику допомагали його друзі-рівняни: 35-ти, 29-ти та 24-х років, а також 29-річна цивільна дружина.

На підставі ухвали суду за місцем проживання зловмисника та його ймовірних спільників проведено обшуки. Серед вилученого: 44 тисячі доларів, 365 євро, 18 хутряних виробів, 11 банківських карток, мобільні телефони, годинники, ювелірні прикраси та інші речі, які можуть стати суттєвими доказами у кримінальному провадженні.

Крім того, у помешканні жінки виявлено та вилучено 30 патронів калібру 5,45, шість патронів калібру 9 мм, чотири патрони до травматичної зброї та телескопічну палку.

Слідчі Рівненського райуправління поліції за фактом таємного викрадення чужого майна,  в умовах воєнного стану, за погодженням Рівненської окружної прокуратури повідомили йому про підозру.

12 липня суддя Рівненського міського суду задовольнив клопотання слідчого, та обрав підозрюваному запобіжний захід -   тримання під вартою строком на 60 діб із правом внесення застави — 148860 гривень.

Досудове розслідування триває. Поліцейські перевіряють 34-річного рівнянина на причетність до інших аналогічних злочинів. Також тривають слідчі дії відносно його знайомих. 

Відомо, що зловмисник уже потрапляв у поле зору поліцейських за контрабанду наркотиків та крадіжку із проникненням у житло, повідомляє відділ комунікації поліції в Рівненській області.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також