Серпа на рівненській пошті вже не буде

1003 0

Ми у соцмережах:

Серпа на рівненській пошті вже не буде

Велетенську мозаїку до 700-річчя Рівного, що на будівлі «Укрпошти» в центрі міста, хочуть остаточно декомунізувати. Але руйнувати її не будуть. Планують лише позбавити усього, що нагадує про зв’язок з радянським минулим — серпа з молотом та «колорадських» стрічок.

Першу спробу міські комунальники зробили ще 2017-го. Тоді на комуністичні символи на мозаїчному панно на вулиці Соборній поскаржився громадський активіст Тарас Давидюк. Але чиновники вийшли з ситуації оригінально — замість збивати серп та молот, вирішили їх просто… замалювати. Щоб вони злилися з фоном і уже не дратували нічиє око.

Цього разу також не планують руйнувати панно. Сюжет самої картини, що зображує чоловіка та жінку, залишать як є. А комуністичні символи просто делікатно замінять іншими шматочками смальти.

Юрій Фаєвський, головний спеціаліст міського управління культури і туризму:

— Там є серп і молот, георгіївські стрічки, зірки — вони, звичайно, будуть замінені. Але художня цілісність цієї композиції не буде порушена. Замінити ці елементи — непросте завдання. Для цього потрібно залучити провідних майстрів монументального мистецтва. Над цим проєктом триває робота, але для цього потрібні матеріали — зокрема, смальта. Думаю, що протягом цього року, якщо все буде нормально, все буде зроблено.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також