Серце підполковника

8356 0

Ми у соцмережах:

Серце підполковника

У підполковника обласного управління Державтоінспекції Володимира Дубинецького заболіло серце. Сталося це у слідчому ізоляторі, куди Дубинецький потрапив за підозрою в отриманні хабара. Затримали підполковника у його ж кабінеті. Під час обшуку в міліцейському одязі, який висів у шафі, було знайдено старанно розпихані по кишенях п’ять тисяч доларів та десять тисяч гривень. Купюри виявились міченими, а операція викриття хабарника була заздалегідь підготовлена СБУ та прокуратурою.

Усе почалося з того, що звичайний мешканець одного із сіл Острозького району купив на базарі у Києві автомобіль «Лексус» 2005 року випуску за півмільйона гривень. «Лексус» був зареєстрований у місті Прилуки Чернігівської області. Коли покупець звернувся до МРЕВ за тимчасовою реєстрацією, йому сказали, що одразу цього зробити не можна. Слід, мовляв, додатково перевірити, чи законним шляхом автомобіль потрапив в Україну, чи немає в авто «двійників», чи не перебуває воно у розшуку, чи не перебитий номер двигуна. Вирішити питання реєстрації порадили із Володимиром Дубинецьким, інспектором з особливих доручень відділу автомобільно-технічної інспекції та реєстраційно-екзаменаційної роботи. Перше, що зробив Дубинецький, — вилучив документи у власника «Лексуса» ніби для перевірки. Потім сказав автовласнику, що у його авто є в Україні «двійник». І натякнув, що всі проблеми можна вирішити швидко шляхом передачі йому певної суми грошей, яка була набагато меншою від вартості купленого автомобіля. Розрахунок був простий — людина, яка купує авто за півмільйона, навряд чи захоче бюрократичної тяганини, а гроші у неї, треба думати, є. Судячи з усього, півмільйона на «Лексус» простий острожанин заробив чесним шляхом, тож ніщо не завадило йому заявити на потенційного хабарника куди треба. Там де треба, тобто в СБУ, і розробили операцію із затримання хабарника. Працівники СБУ та прокуратури з’явились в управління ДАІ області 29 січня о 16-й годині. Їхня поява стала для «даішників» цілковитою несподіванкою. Під вікнами кабінетів, розташованих на першому поверсі, стали хлопці з оперативної групи, аби ніхто не зміг чогось викинути або втекти. Зайти у саме приміщення УДАІ оперативникам не вдалося, бо вхід туди здійснюється за пластиковими перепустками. Чергова частина доповіла про появу опергрупи заступнику начальника УДАІ Віктору Довгополюку (начальник обласного УДАІ Микола Слободенюк того дня був на нараді в Ялті). Полковник Довгополюк дозволив опергрупі зайти всередину, після чого оперативники одразу попрямували до кабінету старшого державтоінспектора УДАІ Володимира Дубинецького. Здивований Дубинецький почав заперечувати факт отримання ним хабара. Грошей при ньому і справді не було. Вони лежали в офіцерському мундирі та куртці. П’ять тисяч доларів (стодоларовими купюрами) та десять тисяч гривень. Запевнення хазяїна одягу в тому, що він не знає, що це за гроші і як вони потрапили до його кишень, виявилися непереконливими. Це були ті самі мічені купюри, які були видані для проведення операції автолюбителю з Острозького району. Як наслідок, підполковнику УДАІ довелося відправитись до слідчого ізолятора під охороною. Чи віддали йому одяг, в якому були мічені купюри, редакції невідомо.

Сергій ТКАЧЕНКО.

Коментарі Ярослав Голомша, начальник УМВС України в Рівненській області: — Я не можу коментувати затримання старшого інспектора УДАІ, бо цим займалися працівники прокуратури та управління СБУ, і з усіма запитаннями слід звертатися до них. Про цю операцію мені з вказаних служб попередньо не повідомляли. Також я не знаю, чи були поінформовані про факт вимагання та отримання хабара працівники відділу внутрішньої безпеки нашого управління, оскільки вони підпорядковуються напряму центральному апарату Міністерства внутрішніх справ і про свої «розробки» повідомляють саме туди. Хоча ми докладаємо всіх зусиль, щоб працівники не брали хабарів, не скоювали інші злочини та правопорушення, але виходить, що наша робота ще недостатня, потрібно буде її посилити. Олексій Парфенюк, слідчий з особливо важливих справ прокуратури Рівненської області: — За фактом одержання хабара, поєднаного з вимаганням, за повернення вилучених у громадянина документів на автомобіль та реєстрацію цього транспортного засобу прокуратура порушила кримінальну справу. Офіцера затримано, він перебуває в ізоляторі тимчасового утримання Рівненського міського відділу міліції. Рівненський міський суд продовжив термін перебування затриманого під вартою до 15 діб. Володимир Цуняк, адвокат: — Між мною та громадянином Дубинецьким укладено угоду про те, що я захищатиму його інтереси по кримінальній справі, яку порушила прокуратура. Показів мій підзахисний поки що не дає, перебуваючи у статусі «затриманого підозрюваного». У четвер слідчий у моїй присутності повинен пред’явити затриманому звинувачення. У затриманого хворе серце, він вже попросив про комплексне обстеження профільними лікарями, можливо, виникне потреба у діагностиці та лікуванні. Я тим часом готую клопотання до Рівненського міського суду про зміну запобіжного заходу — підписку про невиїзд.

До речі В Інтернеті на сайті www.ord-ua.com ще влітку минулого року було вміщено текст доповідної записки заступника голови СБУ Тиберія Дурдинця до Секретаріату Президента, в якій були названі прізвища 185 осіб із числа міліціонерів та податківців, котрі «встановили злочинні зв’язки» і «підлягають звільненню із займаних посад». Нам невідомо, чи була насправді така записка, чи це фальшивка, яких чимало в Інтернеті. Але прізвище підполковника Володимира Дубинецького із приміткою: «Вимагає та одержує хабарі як у підлеглих йому начальників РЕП області, так і в громадян України за вирішення питань, що стосуються реєстрації транспортних засобів», там було. Тоді цю інформацію ні безпосередні керівники Дубинецького, ні прокуратура перевіряти не стали, а на наше прохання прокоментувати її відповіли відмовою. А дарма. Бо у згаданій «записці Дурдинця» є ще три прізвища людей у погонах із Рівного. Гадаємо, що серце у них болить вже. Не чекати ж їм, коли у кітелях під погонами «невідомо звідки» з’являться мічені купюри. tag:хабар tag:Дубинецький


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також