Серцевий чи неврологічний?

10423 0

Ми у соцмережах:

Серцевий чи неврологічний?

Буває, що біль у грудях («болить серце») має не кардіологічний, а неврологічний характер, спричинений проблемами із хребтом. Є низка симптомів, схожих на серцевий напад, але пов’язаних з іншими патологіями.

Приміром, це можуть бути хвороби опорно-рухового апарату — остеохондроз грудного відділу хребта, сколіоз, запалення міжреберних нервів і м’язів. Біль у ділянці серця часто може бути симптомом розладів нервової, дихальної, травної систем.

Як же відрізнити серцевий біль від неврологічного? Насамперед перевірити, чи посилюється біль у грудях під час дихання або повороту тулуба. Якщо так, то серцеві препарати недоречні. Необхідно зняти м’язовий спазм, розім’явши спину та шию, — біль мине.

Часто міжхребцеві диски затискають міжреберні нерви, тоді виникає сильний больовий синдром, який віддає у серце так, що, здається, воно зараз зупиниться. З пантелику збиває і те, що біль може відчуватися зліва у плечі, лопатці, руці. Відрізнити міжреберну невралгію від серцевого нападу можна за тим, чи виникає біль при рухах, нахилах, чханні, кашлі, глибоких вдихах. При серцевому нападі біль залишається незмінним незалежно від вдиху-видиху чи інших рухів. Окрім того, при міжреберній невралгії не змінюються тиск і пульс, біль гострий, нападоподібний на відміну від серцевого нападу, коли він, скоріше, ниючий, тривалий.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також