Сержант з Полісся не зможе працювати два роки у поліції, бо вимагав у водія гроші

520 0

Ми у соцмережах:

Сержант з Полісся не зможе працювати два роки у поліції, бо вимагав у водія гроші

Сарненський районний суд виніс вирок сержанту поліції Назарію Волощуку за вимагання та отримання 300 доларів хабара від водія, безпідставно звинуваченого у керуванні напідпитку.

Увечері 31 липня 2022 року сержант поліції Назарій Волощук зупинив поблизу Білого озера у Вараському районі автомобіль Opel Astra. Заявив водію, що той нібито перебуває у стані алкогольгого сп’яніння та натякав, що за 300 доларів хабара заплющить на це очі. Крім того, правоохоронець вилучив у чоловіка посвідчення водія та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу.

На початку серпня поліцейський повернув потерпілому документи, втім і далі вимагав заплатити гроші за непритягнення його до адміністративної відповідальності. Зрештою, 10 серпня 2022 року водій Opel Astra переказав на банківський рахунок Назарія Волощука 200 доларів і 100 євро.

Під час судового процесу сержант поліції уклав із прокурором угоду про визнання своєї вини, повідомляє ZAXID.NET

Суддя Тетяна Ведяніна визнала Назарія Волощука винним за ч.1 статті 368 Кримінального Кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) та призначила 34 тисячі гривень штрафу без права обіймати посади у правоохоронних органах на 2 роки. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також