Сержант біля Рівного убив з необережності

32576 0

Ми у соцмережах:

Сержант біля Рівного убив з необережності

У Рівному сержанта ЗСУ Артема Мотика засудили за вбивство військовослужбовця через необережність.

Головний сержант штурмового батальйону обіймав посаду командира кулеметного відділення, повідомляє сайт 368.media. У вересні 2022 року його підрозділ дислокувався в одному з сіл під містом.

Артем Мотик на ліжку у спальній кімнаті тримав у руці заряджений пістолет «ТТ». Не переконавшись у наявності патрона у патроннику, чоловік спрямував стволу напрямку ліворуч та назад таким чином, що його права рука опинилася під пахвою лівої рук. Далі сержант натиснув на спусковий гачок, у результаті чого відбувся постріл. Куля влучила у солдата, який у цей час з’явився у дверях.

Потерпілий отримав наскрізне поранення живота з ушкодженням внутрішніх органів з зовнішньою та внутрішньою кровотечею. Солдат помер у кареті швидкої допомоги внаслідок масивної крововтрати.

Обвинувачений визнав провину. Суд призначив чоловіку покарання у вигляді двох років іспитового строку.

Артем Мотик у 2020 році був засуджений Жовтневим районним судом Маріуполя до 7 років та місяця за ч. 3 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) , ч. 2 ст. 127 (Катування) та ч. 2 статті 121 (Умисне тяжке тілесне ушкодження) Кримінального Кодексу, але був звільнений від відбування покарання у зв’язку із його фактичним відбуттям.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також