Варена кукурудза сприяє роботі головного мозку та покращує пам’ять; міцності кісток; функціонуванню серцево-судинної системи; омолодженню шкіри та організму загалом; покращенню настрою; поліпшенню згортання крові; боротьбі з сечокам’яною хворобою; роботі підшлункової залози.
Лікарі рекомендують з’їдати за добу 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму.
Попри свою користь, кукурудза як продукт частого вживання підходить не всім. Вона буде шкідливою для людей з підвищеним рівнем згортання крові, які схильні до тромбозів. Одноразове вживання великої кількості цього продукту здатне спровокувати головний біль, а також негативно позначитися на роботі кишково-шлункового тракту. Тому людям, які страждають на гастрит, кукурудза протипоказана. Інакше слід очікувати на розлад травлення, здуття та біль у животі.
Кукурудза — калорійний продукт. Особливо це стосується сучасних цукрових гібридів. Людям із надмірною вагою не варто захоплюватися її споживанням.





