Сезон кукурудзи: рекомендують качан — щодня

156 0

Ми у соцмережах:

Сезон кукурудзи: рекомендують качан — щодня

Варена кукурудза — популярна зараз їжа, адже сезон — у розпалі. Цей продукт називають одним із кращих джерел вітаміну К, необхідного для серцево-судинної системи. Кукурудза також містить вітаміни С, РР, вітаміни групи В, фосфор, калій, мідь, йод, фтор. При цьому варіння забирає тільки 20% усіх корисних елементів. Варена кукурудза корисна людям різного віку.

Варена кукурудза сприяє роботі головного мозку та покращує пам’ять; міцності кісток; функціонуванню серцево-судинної системи; омолодженню шкіри та організму загалом; покращенню настрою; поліпшенню згортання крові; боротьбі з сечокам’яною хворобою; роботі підшлункової залози.

Лікарі рекомендують з’їдати за добу 200 грамів цього продукту, тобто один качан. Адже кукурудза багата клітковиною і покриває добову потребу в ній організму.

Попри свою користь, кукурудза як продукт частого вживання підходить не всім. Вона буде шкідливою для людей з підвищеним рівнем згортання крові, які схильні до тромбозів. Одноразове вживання великої кількості цього продукту здатне спровокувати головний біль, а також негативно позначитися на роботі кишково-шлункового тракту. Тому людям, які страждають на гастрит, кукурудза протипоказана. Інакше слід очікувати на розлад травлення, здуття та біль у животі.

Кукурудза — калорійний продукт. Особливо це стосується сучасних цукрових гібридів. Людям із надмірною вагою не варто захоплюватися її споживанням.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також