«Шахеди», якими рф атакує Україну, збирають молоді африканки та азіатки

195 0

Ми у соцмережах:

«Шахеди», якими рф атакує Україну, збирають молоді африканки та азіатки

Іноземки їхали працювати у ресторанному бізнесі, а опинилися на заводі в татарстані.

Про це розповіли у Центрі протидії дезінформації:

Американське інформаційне агентство Associated Press повідомляє, що росія обманом залучає громадянок Африки, Азії та Латинської Америки до складання «Шахедів».

Основні тези статті:
 
- рф заманює іноземок 18-22 років, рекламуючи в соцмережах можливість працевлаштування у сфері обслуговування та ресторанного бізнесу. Однак після прибуття вони змушені працювати на заводі в татарстані, де збирають ударні дрони, які використовують проти України.
 
- Через нестачу робочої сили в росії, завод почав наймати дешеву іноземну робочу силу та навіть залучати учнів професійно-технічного училища.
 
- Жінки скаржилися на тривалі робочі години, невиконані обіцянки щодо зарплати та навчання, а також роботу з хімікатами, які викликали плями і свербіж на шкірі.
 
- Для програми проводилися рекрутингові заходи в Уганді, в тому числі були спроби заманити дітей із тамтешніх дитячих будинків.
 
Як додає ЦПД, попри пафосні заяви про непереможність, росія своєю війною проти України вичерпує людські ресурси. Це змушує кремль вдаватися до експлуатації іноземних громадян для підтримки своєї військової машини як в тилу, так і на фронті. 
 
- Так, на початку серпня цього року стало відомо про вісьмох громадян Індії, які загинули на війні в Україні на боці окупантів, ще десятки намагаються достроково звільнитися з армії рф. За офіційними даними Непалу, воювати проти України поїхало щонайменше 200 їхніх громадян. Неофіційні ж цифри набагато більші.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також