Шахраї чи поліція? Рівняни так і не зрозуміли, хто ж до них приходив

2536 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

Незнайомці обходять квартири у центрі міста

Учора в обід мешканці однієї з багатоповерхівок на майдані Незалежності у Рівному здивувалися несподіваному візиту двох чоловіків, які представилися поліцейськими. Незнайомці почали попереджати рівнян про шахраїв, але чомусь найбільше цікавилися їхніми сусідами - розпитували, де конкретно живуть пенсіонери. Мовляв, вони дуже довірливі і можуть потрапити на гачок до зловмисників. 

-Все це дуже дивно. Спершу хтось подзвонив у домофон до старшої сусідки знизу. Зазвичай, вона нікому з чужих не відчиняє двері, але їй сказали, що прийшли з газової служби. То були дві жінки. Почали розказувати, що потрібна заміна обладнання і попросили 600 гривень. Сусідка сказала, що грошей при собі немає, але зараз прийде її зять. Жінки одразу попрощалися і пообіцяли зайти пізніше. А буквально за кілька хвилин потому уже мені в домофон подзвонив якийсь чоловік: "Відкрийте, ми з поліцїі", - розповідає мешканка будинку.

За словами рівнянки, до неї прийшло двоє чоловіків - на вигляд років 40-45. Обидва були у звичайних зимових куртках і без масок. Одразу ж продемонстрували  нібито службові посвідчення, але своїх прізвищ не називали. А без окулярів жінка так і не змогла роздивитися, що саме за документи їй показали. Тим більше, що в руки вона їх не брала.

-Вони сказали, що обходять будинки в центрі міста і попереджають усіх про візити шахраїв, щоб ми нікому не відчиняли двері. А ще почали мене розпитувати, де у нашому під'їзді "живуть бабусі" - так і сказали. Говорили, що їх треба особливо попередити. Потім вони стукали у всі квартири по черзі, але не всі сусіди були вдома - середина дня ж, - додає рівнянка.

Інші сусідка переповідає, що до неї так само постукав незнайомий чоловік, але був один. Вона якраз забігла додому на обід. Візитер представився правоохоронцем і запитав, чи не приходив хтось із газової служби?

Обстукавши кілька дверей, чоловіки забралися. А сусіди цього ж дня почали обговорювати ситуацію - дехто запідозрив, що обходити квартири могли не справжні поліцейські, а шахраї або їх "наводчики", які дізнавалися, де живуть пенсіонери і кого з мешканців в обід не буває вдома.

У прес-службі головного управління Нацполіції у Рівненській області кажуть, що нічого про такі рейди з попередженням рівнян про шахраїв не чули. За словами речниці Марії Юстицької, жодних офіційних розпоряджень від керівництва поліції про такі обходи немає.  Хіба що хтось з керівників управлінь міг дати усну вказівку підлеглим, але тоді точно не йшлося би про обхід усіх будинків в центрі Рівного.

В будь-якому випадку, варто дотримуватися поради, яку рівнянам дали вчорашні візитери - не відчиняти двері незнайомим людям.     

       


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також