Шахраї ошукали за добу 14 жителів Рівненщини

8246 0

Ми у соцмережах:

Шахраї ошукали за добу 14 жителів Рівненщини

Потерпілі із різних районів області позбулися понад 850 тисяч гривень.

Поліцейські наголошують:

не вносьте передоплату під час купівлі товарів через сайти оголошень,

не переходьте за сумнівними посиланнями,

не повідомляйте конфіденційні дані банківських карток зловмисникам.

Із заявою про вчинення шахрайських дій до поліції звернувся 61-річний житель Сарн. Він повідомив, що під час повітряної тривоги зателефонували «працівники банку», аби впевнитися, чи не здійснює він грошових переказів. Оскільки кошти він нікому не скидав, телефоном супроводили його до відділення банку, аби зупинити транзакцію. Втім, фінансова установа була зачинена. Аби зберегти гроші, чоловікові вказали для перерахунку номер мобільного, на який шахраям надійшло 65 тисяч гривень.

Аналогічна ситуація трапилася і в обласному центрі. 66-річній рівнянці зателефонували нібито із банку про заблоковану через сумнівні операції картку. Виконуючи вказівки афериста, потерпіла переказала 95 тисяч гривень.

Крім того, до Дубенського райвідділу поліції надійшла заява 51-річного дубенчанина, що його сусід під приводом продажу автомобіля з-за кордону незаконо заволодів його грошима в сумі 7 тисяч 500 доларів США.

А за розміщеним в соціальній мережі оголошенням 20-річна мешканка Корця намагалася купити новий смартфон. Спочатку вона перерахувала на картку «продавця» аванс у сумі 9 500 гривень. Наступного дня внесла таку ж суму. Однак, після здійснених оплат зв’язок із продавцем обірвався, а мобільного телефону дівчина так і не отримала.

За усіма фактами слідчі територіальних підрозділів області відкрили кримінальні провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські проводять розшукові заходи для встановлення осіб зловмисників. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також