Шахраї пропонують купити дрова

2786 0

Ми у соцмережах:

Шахраї пропонують купити дрова

Минулої доби до поліції звернулися жителі Рівненського та Вараського району, яких аферисти ошукали на майже 20 тисяч гривень.

В одній із місцевих груп у соцмережі 44-річна жителька селища Рафалівка побачила оголошення про продаж дров. Сконтактувала за вказаним номером телефону. Чоловік представився нібито працівником лісового господарства із сусідньої Волинської області і наголосив на повній оплаті. Зловмисник аргументував це тим, що аби вивезти дрова із території лісгоспу, потрібно мати всі необхідні документи, зокрема і чек про оплату. 

Жінка перерахувала 8 тисяч гривень на вказаний номер картки. Втім, наступного дня так і не дочекалася вантажівку «КамАЗ» із оплаченим замовленням. При спробі зателефонувати чоловікові — у слухавці лунало «Абонент знаходиться поза зоною досяжності».

Аналогічно від шахрайських дій потерпів і 28-річний житель села Миротин, який розрахувався за дрова із псевдопрацівником лісгоспу із Київської області, поповнивши банківську картку невідомого на суму 10 500 гривень.

За фактами шахрайств дізнавачі Володимирецького та Здолбунівського відділень поліції відкрили кримінальні провадженн.

-  Шановні жителі області! Придбати дрова на території Рівненщини ви можете офіційно через лісгоспи. Уся інформація про порядок реалізації розміщена на сайті Рівненського обласного лісового та мисливського господарства та офіційних сторінках у Фейсбуці. Будь-яких приватних повідомлень чи оголошень у групах соціальних мереж працівники лісового господарства не розміщують. Не дайте себе ошукати! - повідомляє відділ комунікації поліції Рівненської області.
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також