Шахрай з Рівненщини за тиждень обдурив вісьмох людей

1017 0

Ми у соцмережах:

Шахрай з Рівненщини за тиждень обдурив вісьмох людей

Жертвами афериста лише за тиждень стали восьмеро жителів району.

Так, першого травня цього року до поліції із заявою звернувся 27-річний житель міста Дубно й повідомив, що в одній із соціальних мереж він побачив оголошення про продаж дров. Сконтактувавши із продавцем, той попросив завдаток у сумі 500 гривень. Відтак, чоловік перерахував на вказаний шахраєм рахунок вказану суму, а обіцяні дрова так і не отримав.

Про аналогічні шахрайські дії невідомого повідомили поліцейським у наступні дні ще семеро потерпілих.

За результатами проведеного комплексу слідчих дій та розшукових заходів, поліцейські викрили зловмисника. Ним виявився засуджений на два роки умовно за пограбування 32-річний дубенчанин. Крім того, відносно нього на розгляді суду перебувають матеріали кримінальних проваджень за фактами умисного легкого тілесного ушкодження та вчинення домашнього насильства.

У рамках кримінального провадження поліцейські встановили, що чоловік під вигаданим ім’ям створив сторінку в соцмережі, де розмістив оголошення із завантаженим з інтернету фото про продаж дров і контактним номером телефону для спілкування у вайбері. Обов’язковою умовою купівлі була передоплата.

Бажаючі придбати дрова не забарилися і вже за короткий проміжок часу потерпілі перерахували зловмиснику по 500-600 гривень завдатку. Розмір завданої їм шкоди становить майже 4 500 гривень.

Тепер обвинуваченому може загрожувати реальний термін ув’язнення — до трьох років позбавлення волі. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також