Ще два тижні без патрульних

3012 0

Ми у соцмережах:

Ще два тижні без патрульних

Обіцяний вихід на вулиці Рівного двох сотень нових патрульних поліцейських не відбувся. Чи то підготуватися не встигли, чи не навчились співати хором державний гімн, який прозвучить після того, як нові охоронці порядку урочисто приймуть присягу на центральній площі Рівного. Тож до 19 квітня рівнянам доведеться якось самим давати собі раду. Допомагатимуть їм офіцери міського відділу поліції Рівного, які пройшли переатестацію і не потрапили під скорочення.

Мерчук патрульна поліція

Сергій Мерчук, т.в.о. начальника управління рівненської патрульної поліції
Починаючи із 19 квітня, щодня вулиці міста охоронятимуть близько півсотні патрульних на 17 авто. Майбутні патрульні поліцейські поки що без форми і без посвідчень, а в приміщеннях, де вони мають базуватися, ще не встигли закінчити ремонт. Патрульні розмістяться на вулиці Степана Бандери, там, де була колишня обласна ДАІ, доля працівників якої досі не вирішена. Керуватиме рівненськими патрульними 25-річний лучанин Сергій Мерчук, який кар'єру у патрульній поліції розпочинав у Луцьку, а потім був переведений на посаду командира роти київської патрульної поліції. Сергій балотувався на минулих виборах до парламенту від «Народного контролю», був в одній з майданівських сотень та воював добровольцем. Сергій Мерчук, т.в.о. начальника рівненської патрульної поліції:
— У департаменті вирішили, що на патрулювання ми маємо вийти тільки 19-го. До цього часу краще підготуємося, патрульні вдосконалять навички водіння, матеріально-технічну базу покращать нам. Патрульних у Рівне ще добиратимуть, але відбуватиметься набір через Київ.
Патрульні поліцейські підпорядковуватимуться напряму Національній поліції. У Рівному буде створено чотири роти патрульних поліцейських, серед яких буде 27 жінок, 25 учасників бойових дій. Знайшли собі місце у новій патрульній поліції також понад два десятки колишніх міліціонерів.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також