Ще не ходять, а вже плавають: у Рівному відбувся чемпіонат з плавання серед малюків

3796 0

Ми у соцмережах:

Ще не ходять, а вже плавають: у Рівному відбувся чемпіонат з плавання серед малюків

Відкритий міжнародний чемпіонат з плавання серед немовлят «Діти води — 2019» відбувся сьогодні у Рівному. На чемпіонат приїхали гості з Росії, Китаю, Дубай (ОАЕ) і Латвії. У змаганнях взяли участь діти віком від 3 місяців, всього було 109 учасників.

Організаторка змагань, засновниця школи раннього плавання Юлія Собуцька розповідає:

Змагання з малюнкового плавання ми проводимо вже четвертий рік поспіль. У 2016 році в нас були перші в Україні змагання. Ми проводимо такі змагання, бо хочемо показати, що малючкове плавання в Україні існує. Так, ми хочемо популяризувати такий метод розвитку дітей в нашій країні. Малючкове плавання – це всебічний розвиток дитини. Ми не розглядаємо його як вид спорту, це просто відпочинок у воді. Також це залучення тата у виховання дитини, бо багато татусів приходять на заняття.

Всі учасники змагалися у п’яти номінаціях: на дистанцію, найдовше перебування під водою, улюбленець публіки, дует мами з дитиною та самостійне плавання. Кожен учасник отримав диплом та медаль, а переможці будуть нагороджені кубками.

Член журі, головний лікар клініки «БейбіДок» Юрій Поліщук зазначив:

Діти, які беруть участь в цьому конкурсі, вже є переможцями. Оцінувати їх буде важко, тому акцентуємо лише на отримані позитивних емоцій, щоб у цих дітей з’явилася мотивація далі займатися спортом.

Рівнянка Анна Шмигельська, яка з донечкою Євгенією також беруть участь у змаганнях, розповідає:

Ми займаємося плавання з двох місяців. Спочатку плавали у ванні, а потім записалися у басейн. Під час плавання дитина загартовується, і це позитивно впливає на її розвиток. Зараз ми пірнаємо на місці та з бортика та перекручуємося у воді вперед і назад.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також