Ще не маєте вдома собаки? То читайте «Усміхаки»

1368 0

Ми у соцмережах:

Ще не маєте вдома собаки? То читайте «Усміхаки»

Мабуть, вам доводилося чути, як малеча впрошує батьків взяти з вулиці тваринку чи подарувати їй песика або котика. Хтось пропускає такі прохання повз вуха, а хтось, зрештою, вдовольняє дитяче бажання, й отримує вдома… ще одну «дитину», яка вимагає немало уваги та любові.

Перш ніж завести вдома чотирилапе створіння, почитайте зі своєю малечею книгу Лариси Денисенко «Усміхаки».

Авторка – не тільки відома журналістка, адвокат та письменниця, а ще й велика любителька собак. Саме їм присвячена книга, яку днями пані Лариса презентувала у рівненській книгарні «Є».

«Ніхто не зустрічає тебе вдома так бурхливо, як це робить собака, - розповіла читачам авторка. – Собака в домі – це велика любов, це істота, яка обєднує всю родину. Адже навіть коли з домашніми, здавалося б, нема про що говорити, спільні теми підкаже собака».

Хоча книга розрахована, насамперед, на дитячу аудиторію, тут є чимало практичних питань, пов’язаних із вихованням, годуванням, дресурою, доглядом за тваринами.

Собака часто наслідує характери та поведінку господарів, дивним чином переймає систему комунікації у родині. Тому тварині обов’язково треба приділяти достатньо часу та уваги, займатися її вихованням, надто коли йдеться про великі породи.

 Дуже важливо вибудувати належну систему стосунків, аби й людині, й тварині було комфортно.

На сторінках «Усміхак» багато власного досвіду авторки, реальних життєвих ситуацій.

Авторка на власному прикладі доводить, як разюче відрізняється життя, коли ти маєш домашніх тварин і коли у тебе їх нема. Вони все відчувають та розуміють, специфічно реагують на всі події в домі.

Зараз у домі пані Лариси живе уже сьомий собака – французький бульдог Люк (Люцифер). Саме він і наштовхнув на ідею назви книги.

Зовнішній вигляд цієї породи собак для багатьох людей доволі специфічний. Натомість у письменниці вигляд та життєрадісність песика викликають суто позитивні емоції, усмішки.

«Усміхаки» - то добра книга про добрих тварин для добрих людей.

 

Вікторія Назарук

 

 

 

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також