Ще не всі вулиці у Рівному перейменували

1161 0

Ми у соцмережах:

Вулицю Миколи Островського, що в районі Грабника у Рівному, перейменували на Покровську

У Рівному можуть змінити свої назви ще декілька вулиць, бо до міського управління містобудування та архітектури звертаються мешканці, яким не подобаються назви. Пояснюють, що в них викликають сумніви ті персони або міста, на честь яких їх названо. Чиновники — не проти.

Дмитро Котляров, головний архітектор Рівного:

— Є низка вулиць, назви яких варто переглянути: Курчатова, Ціолковського, Декабристів, Спартака, Костромська, Жукова, Лермонтова, Орлова, Осіпова, провулок Генерала Червонія, ще декілька. Є люди, які обурюються — чому, наприклад, у Рівному існує вулиця Костромська? Виходить, що тепер вона має назву міста з іншої країни, з якою ми воюємо. Буває, що мешканці не до кінця розуміють, на честь кого названо вулицю — ту ж саму Жукова. Звертаються, щоб її перейменували, бо думають, що вона названа на честь військового командувача часів другої світової війни, причетного до загибелі тисяч людей, а насправді ж вона має ім'я радянського військового льотчика генерала Івана Жукова. І такі випадки непоодинокі. Тому потрібно працювати на випередження і вивчити громадську думку.

Нещодавно у Рівному перейменували вулицю Островського, що неподалік Свято-Покровського собору. Частина мешканців була проти, однак міські депутати все одно дали їй нову назву — Покровська. А під час останнього масового перейменування у 2016-му назви змінили понад 40 рівненських вулиць та скверів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також