Ще один заклад на Рівненщині лікуватиме хворих на COVID-19

2743 0

Ми у соцмережах:

Ще один заклад на Рівненщині лікуватиме хворих на COVID-19

З огляду на ріст захворюваності на коронавірус в Дубровицькому районі, який був «зеленим», а став «жовтим» відповідно до зонування МОЗу, місцеву лікарню тут вирішили зробити опорною. Таким чином, Дубровицька ЦРЛ стане дев’ятою за чисельністю в області, яка прийматиме пацієнтів з COVID-19.

 Про це заявив перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. За його словами, відповідний лист вже направили в Міністерство охорони здоров’я.

Начальник обласного управління охорони здоров’я Олег Вівсянник додав:

-          Звертаємося щодо відкриття додаткового відкриття лікувально-профілактичного закладу. В інфекційних відділеннях та відділеннях інтенсивної терапії – понад 80% наповненості лідок. Тому це насторожує.

Він проінформував, що в області загалом налічується 126 апаратів ШВЛ, 90% з них – апарати високого класу.

-          Відчуваємо незначний кадровий дефіцит середнього та молодшого персоналу, - каже Олег Вівсянник. - Проте маємо вже новий підхід до нарахування заробітних плат. І вже в цьому місяці працівники тих лікарень, які укладуть пакет з НСЗУ, отримають доплати. Зокрема середній та молодший персонал відповідно по 2500 та 2250 гривень.

Начальник облуправління здоров’я зазначив також, що Рівненщині потрібні інфекціоністи та анестезіологи. Тому направили на курси перекваліфікації понад 10 фахівців за напрямком інфекційні хвороби від Рівненської області у вищі навчальні заклади України. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також