Ще одну «бурштинову» ділянку продали на Рівненщині з аукціону

852 0

Ми у соцмережах:

Ще одну «бурштинову» ділянку продали на Рівненщині з аукціону

Ціна виросла у майже 20 разів

Відбувся повторний аукціон із продажу спецдозволу на розробку бурштинової ділянки "Поляна" площею 44,63 га, що розташована на відстані 3,0 км на захід від центру с. Лінчин у Рівненському районі на Рівненщині. Про це повідомляється в системі Prozorro.Продажі.

Перша спроба продати ліцензію, яка відбулася в липні, закінчилася невдало, тому що переможці торгів так її й не викупили. Тоді лот оцінили у 35 млн грн.

На повторному аукціоні ціна зросла майже у 20 разів - до 91 млн грн. Найвищу ставку зробило ТОВ "Консалтингова компанія Профземінвест" Миколи Котнюка. Котнюк – голова правління Асоціації бурштинового бізнесу України, власник низки компаній, серед яких ТОВ "Український бурштин", цегельний завод "Полісся", кредитні спілки "Рівненщина" і "Захід-Капітал" тощо.

- Спецдозвіл надає право упродовж 5 років проводити геологічне вивчення бурштину. А також дослідно-промислову розробку з подальшим видобуванням. З 2020 року в області реалізували 82 таких дозволи на загальну суму 218 млн грн, - зазначив начальник РівнеОВА Олександр Коваль.

У 2023 році на Рівненщині користувачі надр сплатили 21,7 млн. грн. рентної плати за користування бурштиноносними надрами, з них 6,5 млн. грн. до місцевих бюджетів. У першому півріччі нинішнього року ця сума становила, відповідно, 12,6 та 3,8 млн грн.

- Продаж права на користування надрами на відкритих електронних торгах врегульовує ситуацію з незаконним видобутком бурштину в області, а також є джерелом додаткових надходжень до бюджетів, - підсумував Олександр Коваль.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також