Ще рік вантажівки розбиватимуть вулиці Рівного

1576 0

Ми у соцмережах:

Ще рік вантажівки розбиватимуть вулиці Рівного

Поблизу Рівного активно триває будівництво північної об'їзної. Ця автомагістраль є наймасштабнішим будівництвом доріг в області.

Нова дорога дозволить звільнити Рівне від вантажівок, чим збереже стан доріг, екологію міста та підвищить безпеку авторуху.

Сам «Північний обхід» нараховує три об'єкти робити: 6 км нової ділянки дороги до села Хотин, 4 км реконструкції від Хотина до «Рівнеазоту» та поточний ремонт дороги до траси Н-22. Також передбачено будівництво моста через залізницю та естакади через яр довжиною 130 метрів.

Перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін розповів про можливі строки завершення робіт:

- Наразі на першій черзі північного обходу влаштовано 1,5 км нижніх шарів асфальтобетону, що нараховує 5 тисяч тонн. Триває процес зведення двох штучних споруд: шляхопроводу над залізницею та естакади над природним яром. Готовність естакади становить 80%.

Вже стартували підготовчі роботи на об'єкті другої черги. Це реконструкція 4 км наявної автомобільної дороги «Ходоси – Кустин». Вона має сполучити ділянку нового будівництва з так званою «азотівською» дорогою. Уже повністю відфрезеровано старе покриття, на всій ділянці триває видалення зелених насаджень на узбіччі нової дороги, проводиться підготовка до земляних робіт.

Також оголошено тендер на третю чергу будівництва на суму 200 млн. грн. Він передбачає ремонт 4 км автошляху та 3 штучних споруд «азотівської» дороги.

Сергій Подолін зазначив, що три об'єкти будуть здаватись в експлуатацію окремо тому, що це різні лоти, різна кількість фінансування. По ним окремо будуть проводити експертизу і випробування.

Будівництво північної об'їзної планували завершити до кінця 2022 року, заступник голови ОДА на брифінгу наголосив, що проєкт хочуть здати вже до Дня Незалежності України.

Крістіна Лапікоцька


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також