Ще семеро воїнів з Рівненщини пішли на небо

2703 0

Ми у соцмережах:

Ще семеро воїнів з Рівненщини пішли на небо

Земляки провели останнім шляхом рівнянина Павла Червінського, Віталія Яремчука з Бабинської громади, Тараса Ковальчука з Острога. У Зарічному попрощалися із Володимиром Калауром, у Вараші - з Олександром Бойком. Сарненщина провела в останню путь Андрія Хіноцького, Дубенщина - Миколу Козачука, - повідомили у Рівненській ОВА.

Павло Червінський народився 8 червня 1987 року у Рівному. Навчався у середній школі села Морочне колишнього Зарічненського району, пізніше навчався у Рівненському вищому професійному училищі ДДСО при МВС України. Після завершення навчання Павло пройшов строкову службу та працював на будівництві. Після початку  повномасштабного вторгнення був у Литві та прийняв рішення повернутися в Україну. 29 січня 2024 року воїн став на захист України. Спочатку був на полігоні, далі пройшов навчання на снайпера у Польщі, після чого став штурмовиком. Павло загинув 19 серпня на Донеччині. Поховали захисника на Алеї Героїв кладовища «Нове» у Рівному.

 Віталій Яремчук народився 4 грудня 1998 року, житель с.Мнишин Бабинської громади. Загинув військовий 31 серпня внаслідок мінометного обстрілу у Харківській області. Поховали загиблого на кладовищі у селі Мнишин.
 
Тарас Ковальчук народився 27 вересня 1982 року, житель Острога. Загинув Герой 22 червня під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Поховали військовослужбовця на Алеї Героїв у м.Острог.
 
Володимир Калаур народився 24 червня 1974 року, житель селища Зарічне. Солдат, водій  військової частини А1546 107-ї реактивної артилерійської бригади з 26 березня 2022 року мужньо захищав свою землю від загарбників. Перебуваючи у відпустці, військовослужбовець 4 вересня передчасно пішов з життя.
 
Олександр Бойко народився у Вараші, навчався у Вараському ліцеї №1, затим здобув спеціальність зварювальника. До війська захищати Україну Олександра мобілізували 26 лютого 2022 року. 56-річний житель Вараша служив стрільцем снайпером 3 механізованого відділення 3 механізованого взводу механізованої роти 104-ї окремої територіальної бригади. Солдат отримав поранення, несумісне з життям, 8 липня на Запоріжжі. Тіло Героя вдалося евакуювати з поля бою лише 30 серпня. Вдома чекали на захисника мати, батько, дочка, брат та сестра… 
 
Андрій Хіноцький народився в селі Костянтинівка Сарненської громади, проживав у Сарнах. У липні 2023 року був призваний до Луганського прикордонного загону імені Героя України полковника Євгена Пікуса. 31 серпня під час виконання бойового завдання Андрій загинув. Йому назавжди 34… Вдома на нього чекали дружина, сестра та брат. 
 
Микола Козачук, 1983 року народження, житель села Іванківці Млинівської тергромади. Солдат Збройних сил України. На службі виконував обов’язки стрільця-снайпера механізованого батальйону. Воїн загинув 31 серпня під час виконання бойового завдання на Покровському напрямку Донецької області. У селі Іванківці з Миколою прощалися з усіма військовими почестями. Йому назавжди 41…
 
Співчуття родинам, близьким, друзям воїнів. Вічна памʼять…


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також