Ще трохи і у Рівному не було б кому служити у війську?

7935 0

Ми у соцмережах:

Ще трохи і у Рівному не було б кому служити у війську?

Головою медичної призовної комісії у Рівному призначено Юлію Шматко. Уперше за 10 років відбулися кадрові зміни у складі медичної комісії, яка направляє хлопців до війська.

Юрій Поліщук, заступник міського голови:

— Минулого року в Рівному було близько 5 тисяч призовників. Із них до військово-лікарської комісії було направлено 300 осіб. Як ви думаєте, скільки з цих трьох сотень було визнано придатними до військової служби? Ви здивуєтесь, але всього 18. Чому так відбувалося, мені невідомо. Тому був призначений новий керівник — досвідчений лікар-невролог Юлія Шматко. Вона очолювала районну військово-лікарську комісію у Клевані.

Однак це ще не усі зміни, які плануються. Рівне має один з найнижчих показників у Західній Україні за кількістю людей, які йдуть служити за контрактом до ЗСУ. В районах все добре — сільські мешканці з радістю йдуть захищати державу. Однією з причин того, що рівняни не хочуть служити, є те, що і Тернопіль, і Хмельницький, і Луцьк фінансово підтримують людей, які підписують на три роки контракт із бойовими частинами Збройних сил України. Там для старту і підтримки сімей воїнів дається певна сума з міського бюджету. Рівне — єдине місто у Західній Україні, де кошти не виплачують.

Щоб виправити ситуацію, було розроблено зміни до програми «Турбота». Якщо депутати їх підтримають, то для 40 осіб, які підпишуть контракт із бойовою частиною на три роки, буде виплачено одноразову фінансову допомогу в розмірі 10 тисяч гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також