Будівлю на Словацького почнуть ремонтувати взимку, бо вже розвалюється

2425 0

Ми у соцмережах:

Будівлю на Словацького почнуть ремонтувати взимку, бо вже розвалюється

Два роки знадобилося чиновникам, щоб зібрати усі необхідні дозволи для ремонту історичної будівлі на вулиці Словацького, яку в народі називають «паспортний стіл». Хоч в будинку сиплеться кладка, а з фасаду на перехожих може впасти цеглина або й балкон, проте визнання її місцевою пам’яткою архітектури вкрай ускладнило цей процес. І лише нещодавно міське УКБ таки змогло провести тендер на реставраційні роботи.

Наталія Поліщук, начальник управління комунальною власністю міста:

Оскільки будівля є пам’ят­кою місцевого значення, то є своя специфіка у виготовленні проєкту. Тому все так довго тягнулося. Останнім етапом стало те, що проєкт реставрації пройшов державну експертизу. Уже відомо, що усі роботи обійдуться у більш як мільйон гривень. Однак міська рада виділила лише частину коштів від необхідного. Через це робитимемо реставрацію приміщення, яке є аварійним, чергами. Плануємо відремонтувати фасад та аварійний балкон, який може звалитися у будь-яку хвилину.

Сергій Кушнір, начальник міського управління УКБ:

Насамперед потрібно підсилити та укріпити фундамент будинку. Адже він зазнає руйнування через підмочування дощовими водами. Буде зроблено спеціальну відмостку. Разом із тим, підсилять несучі конструкції будівлі та капітально відремонтують систему опалення. Оскільки гроші виділено, то фірма має уже приступити до робіт. Адже в кінці року невикористані гроші можуть забрати. Поки холодно, то будівельники можуть проводити ремонт всередині та займатися ремонтом опалення.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також