Що буде в сторічному будинку за органним залом у Рівному?

1284 0

Ми у соцмережах:

Що буде в сторічному будинку за органним залом у Рівному?

Стара одноповерхова будівля на вулиці Гоголя, 12 змінює власника. У ній десятки років діяла місцева спілка Українського товариства сліпих — УТОС, але нещодавно міська влада виставила це приміщення на аукціон. На початку березня його за 3,2 млн гривень придбала релігійна громада парафії св. Миколая Чудотворця Луцького екзархату УГКЦ. Конкурентів на торгах у них не було, а конкафедральний собор греко-католиків якраз розташований поряд, на березі Усті.

Цегляна будівля, хоч і зведена ще 1902 року, перебуває у задовільному стані. У ній є централізоване опалення, водогін, каналізація, електрика — хіба що всередині потребує хорошого ремонту. А от землю під нею новому господарю доведеться оформляти самостійно: як тільки перейде право власності на будинок, є місяць, щоб звернутися до управління земельних відносин і вирішити питання з користуванням.

о. Євген Остапенко, який очолює парафію:

— Це будівля з історією, адже колись у тому приміщенні жив священник, що служив у костелі святого Антонія. Тепер її викуповує наша парафія — фактично, вона і так була на нашій території. Жартую, що залишилося тільки гроші на викуп знайти — разом з усіма зборами це вийде 3,328 млн гривень. Ми плануємо облаштувати тут кав’ярню-читальню і школу розвитку дитини. Місця для цього буде достатньо, адже приміщення має площу 232 кв. м. А от ремонт тут потрібен, адже виглядає, що його ця будівля не бачила уже років з п’ятдесят. Попередні орендарі давно звідси виїхали.

Як раніше розповідала керівниця обласного УТОСу Любов Боровська, міська влада роками здавала їм це приміщення безкоштовно, але згодом почали просити гроші, й немалі. Ситуацію погіршило і те, що Мінсоцполітики уже не фінансує Товариство сліпих, тож і коштів на оренду їм було взяти ніде. Тому офіс спілки, яка об’єднує понад тисячу рівненських інвалідів по зору, переїхав на Замкову — туди, де розміщується навчально-виробниче підприємство УТОСу.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також