Що буде, якщо їсти картоплю щодня?

3173 0

Ми у соцмережах:

Що буде, якщо їсти картоплю щодня?

Картопля здатна і захистити від хвороб, і нашкодити — це залежить від того, як її приготувати.

Картопля багата на поліфеноли, речовини, що здатні захистити організм від раку і мають антиоксидантні властивості. Але приготована у фритюрі картопля фрі, навпаки, є відомим канцерогеном.

Вчені з’ясували, що картопля є корисним продуктом для людей із підвищеним тиском. Для регуляції тиску найкорисніші печена і варена картопля. Саме у такому вигляді вона ефективніше виводить з організму зайвий натрій.

Картопля корисна для серця — містить багато антиоксидантів, а велика кількість клітковини дозволяє знизити рівень шкідливого холестерину в організмі та захищає від атеросклерозу. Також значна кількість калію у складі допомагає вберегти серце від інсульту. Однак все це не стосується картопляних страв, приготовлених на сковороді з великою кількістю олії.

Картопля зміцнює кістки, адже є джерело фосфору: у 100 г картоплі міститься 50–60 мг фосфору, від якого залежить обмін вуглеводів.

Та від картоплі є не тільки користь, а й шкода для організму. Зокрема, для тих, хто страждає на цукровий діабет. Смажена картопля майже повністю втрачає крохмаль і в організмі перетворюється на швидкі вуглеводи. Після тарілки такої страви цукор у крові різко підскакує.

Крохмаль, яким дуже багатий коренеплід, продукує молочну кислоту, а вона, своєю чергою, сприяє руйнуванню зубної емалі, підвищує ризик карієсу. Через те, що картопля багата на калій, людям з хворими нирками краще назавжди відмовитися від неї. Не кажучи вже про смажену картоплю, а також деруни і фрі, будь-який продукт, приготовлений у фритюрі або з великою кількістю олії, небезпечний для нирок.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також