Що буде з тенісними кортами в парку Шевченка? (ВІДЕО)

1238 0

Ми у соцмережах:

Що буде з тенісними кортами в парку Шевченка? (ВІДЕО)

Громадській організації "Центр розвитку тенісу" не продовжують оренду кортів у парку імені Шевченка в Рівному. У період виборів, кажуть тенісисти, такий стан справ породжує чимало чуток, в тому числі і щодо майбутнього цільового призначення ділянки, на якій ці корти знаходяться. Проте в міській раді запевняють: змінювати його ніхто не буде, тут і надалі займатимуться тенісом.

 Про це повідомляє Суспільне.

У Рівненському парку імені Тараса Шевченка функціонує два тенісних корти. За словами тренера Олександра Якимчука, щотижня на кожному з них займається близько сотні юних спортсменів. Це місце – найкомфортніше для тренувань, оскільки всі інші корти розташовані за межами Рівного.

Цьогоріч, розповідає пан Олександр, тренувань було значно менше, ніж зазвичай. Окрім пандемії коронавірусу, на заваді стала також і відмова рівненського управління комунальної власності продовжувати оренду кортів довше, ніж на місяць.

Це, за словами співзасновника ГО "Центр розвитку тенісу" Олександра Якимчука не спонукає до вкладання грошей.

"Для того, щоб можна було і надалі розвивати ці корти, побудувати роздягальні, туалети, душові і також поставити купол, щоб можна було займатися як літом, так і зимою. Все куплено, все лежить".

Співзасновник громадської організації "Центр Розвитку тенісом" Роман Марков розповідає, що займатися улюбленим спортом свого часу почав саме у парку Шевченка. Корти тут функціонують з 1985-го року і жодного разу підстав переживати за їх майбутнє у тенісистів не було. У період виборів, за словами пана Романа, у спортсменів з'явилося серйозне занепокоєння.

"Є багато чуток про те, що призначення нового керівника парку з лютого 2020-го року дало початок того, що не продовжили оренду цих кортів на цей сезон гральний і в подальшому, можливо, будуть продаж або передача в оренду зі зміною цільового призначення цих кортів", – каже співзасновник ГО "Центр розвитку тенісу" Роман Марков.

Безпідставними чутками називає інформацію про можливий продаж території тенісних кортів начальниця управління комунальною власністю міста Наталія Поліщук. За її словами, ще у лютому поточного року вступила в дію вимога передавати комунальне майно в оренду виключно через аукціони в рамках програми ProZorro, однак у повній мірі система і дотепер не запрацювала.

"Предметом аукціону буде право оренди з чітким цільовим призначенням для занять спортом чи занять тенісом. Це вже як визначить балансоутримувач даного корту. Його за іншим функціональним призначенням ми в оренду не здамо", – запевняє начальниця управління.

За словами Наталії Поліщук тенісні корти у парку Шевченка, як об'єкти, розміщені у рекреаційній зоні, не підлягають приватизації. Тому влада слідкуватиме, аби на цій території і надалі займалися виключно спортом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також