Що будуватимуть на Рівненщині за 190 мільйонів?

2638 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок на Коновальця: уже розпочали другий поверх

160 мільйонів гривень з державного та 30 мільйонів з обласного бюджету виділять цього року на будівництво соціальних об’єктів на Рівненщині. Найбільше коштів вкладуть у дві будови у Рівному — спортивний комплекс на Макарова та дитсадок на Коновальця. Проте профінансувати мільйонами гривень місцева влада вирішила не лише їх.

Рівненська ОДА обрала та подала до Мінрегіону на затвердження сім проєктів на отримання коштів з Державного фонду регіонального розвитку. У столиці затвердили фінансування усіх семи. Найбільше з ДФРР цього року матиме будівництво дитячого садка на вулиці Коновальця у Рівному — 60 млн грн. А нагадаємо, що з минулого року будує дитсадок уже не рівненська фірма, а дніпропетровське ТОВ «СК Стройінвест». Загальна вартість виграного ними тендера — 136 млн грн. Крім 60 млн з державного бюджету, дитячий садок на Коновальця отримає ще співфінансування з міського бюджету — 7 млн грн, а також обласного — півмільйона гривень.

Спорткомплекс на вулиці Макарова, який продовжує будувати «Архітектурне бюро Янкор» і вартість якого, за даними з Prozorro, становить близько 250 млн грн, з ДФРР одержить цьогоріч 49 млн. З обласного — 5,5 млн грн. До слова, в останньому договорі з «Янкором» вказано, що роботу воно повинне виконати до 26 грудня цього року.

На третьому місці за рівнем фінансування — будівництво навчально-виховного комплексу у Борбині колишнього Млинівського району. З ДФРР на школу виділять 17 млн грн, з бюджету Острожецької ОТГ — 1,9 млн грн. Будує заклад, де на сьогодні майже 250 учнів, «Луцьккомунбуд», вартість, за даними з Prozorro, складає близько 115 млн грн.

15,5 млн грн з Державного фонду регіонального розвитку, 2 млн грн з обласного бюджету та 1,8 млн з бюджету Сарненської міської громади спрямують на зведення школи у Цепцевичах Сарненського району. На сьогодні учні у цьому селі навчаються у кілька змін. У старій будівлі, розрахованій на 240 школярів, по факту є 750 дітей. Будує школу київське товариство «ІБК» Євротехнології» за 104 млн грн.

На будівництво фізкуль­тур­но-оздоровчого басейну на базі Костопільської дитячо-юнацької спортивної школи з ДФРР цього року спрямують 9 млн грн. Обласні депутати, натомість, на сесії на початку березня коштів на цей об’єкт з обласного бюджету не спрямували. Будує басейн за 41 млн грн будівельна компанія «Случ», яка, попри житомирську прописку, працює в основному на Рівненщині.

По п’ять мільйонів гривень з ДФРР отримають ще два об’єкти: будівництво спортзалу дитячо-юнацької спортивної школи у Здолбунові та реконструкція спорткомплексу «Меблевик» у Смизі Дубенського району. Здолбунівська міськрада на свій об’єкт спрямує стільки ж коштів. Наразі обласний департамент будівництва тільки проводить тендер на це будівництво. Проєктна вартість спортзалу — 28,9 млн грн. Тендер на реконструкцію спорткомплексу у Смизі ще не оголошено. Окрім коштів з держбюджету, цього року Смизька ОТГ також планує вкласти у будівництво своїх півмільйона гривень.

Відповідно до рішення Рівненської обласної ради фінансування з обласного бюджету розвитку отримають ще кілька об’єктів, переважно тих, які у підпорядкуванні облради. Проте найбільшу суму — 6,1 млн грн — обласні депутати вирішили спрямувати на реконструкцію НВК у Горбакові Рівненського району. Роботи там за 17 млн грн проводить рівненська фірма «Опорядрембуд».

Один мільйон гривень отримає Рівненський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти на заміну покрівлі, 2,1 млн грн — Рівненська обласна дитяча лікарня на капремонт відділення «Педіатрія №2», заміну вікон у блоках 1 і 2 та реконструкцію корпусів діагностики та поліклініки. 2,8 млн грн — Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни на монтаж підіймальної платформи при вході до терапевтичного корпусу та на влаштування переходу до лікувального та фізіотерапевтичного корпусів.

7,4 млн грн передбачили Рівненській обласній клінічній лікарні на реконструкцію приймального відділення та кількох корпусів. 3,7 млн грн — на реконструкцію обласної бібліотеки, що на вулиці Короленка у Рівному.

3 млн грн депутати не пошкодували на реконструкцію флагштоків та благоустрій прилеглої території перед будівлею обласної ради та облдержадміністрації на майдані Просвіти у Рівному. 4,3 млн грн надали рівненському аеропорту: на капремонт огорожі, покриття перону, реконструкцію радіотехнічних засобів навігації та посадки аеродромного комплексу, реконструкцію системи світлосигнального обладнання та на капремонт покриття руліжної доріжки. До слова, виділені кошти — лише співфінансування. Основні суми аеропорт повинен отримати з державного бюджету відповідно до програми розвитку регіональних аеропортів.

2,2 млн грн з обласного бюджету спрямують на капремонт даху та фасадів центру по здійсненню та нарахуванню соцвиплат на вулиці 16 Липня у Рівному. 130 тис. грн — на капремонт пожежної водойми Рівненського психоневрологічного інтернату, що у Боянівці Рівненського району. 400 тис. грн — на влаштування системи опалення та котельні на твердому паливі Надбрамного корпусу, що входить до Державного історико-культурного заповідника Дубна та розташований на вулиці Замковій, 7-А. Ще 1,7 млн грн з обласного бюджету нададуть заповіднику на виготовлення проєктно-кошторисної документації на реставрацію фасадів та даху Луцької брами та на реставрацію будівлі палацу князів Любомирських XVIII ст.

870 тис. грн облрада передбачила на реставрацію пам’ятки архітектури національного значення «Гімназія 1839 р.» у Рівному, в якій працює обласний краєзнавчий музей. 85 тис. грн депутати виділили на реставрацію Башти Луцької XVI ст., у якій нині Музей книги в Острозі. 50 тис. грн — на ремонт покрівлі Вежі Мурованої XIV ст. (комплексу замку князів Острозьких на вул. Академічній в Острозі).

По 10,5 тис. грн з обласного бюджету розвитку отримають Клевань (на реконструкцію системи водопостачання), Березне (на напірний колектор), Шубків (на будівництво станції очищення господарсько-побутових вод) та Жобрин Рівненського району (на реконструкцію школи), Клесів (на реконструкцію дитсадка), Сарни (на будівництво спорткомплексу). Також певні суми на будівництво амбулаторій з обласного бюджету одержать Більська Воля Володимирецького району (350 тис. грн), Тучин (208 тис. грн), Бугрин (298 тис. грн) та Бабин (450 тис. грн) Гощанського району, Користь Корецького (165 тис. грн), Селець (2,6 млн грн), Берестя (2,4 млн) та Колки (135 тис. грн) Дубровицького району, а також Чудель Сарненського (5,1 млн грн).

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також