Що додати до чаю восени, аби він став цілющим

916 0

Ми у соцмережах:

Що додати до чаю восени, аби він став цілющим

З чим пити чай, аби отримати максимум користі

 

Експерти рекомендують додавати олію лаванди, кардамон, корицю й інші добавки, які здатні зробити напій цілющим у період холодів і розгулу інфекцій.

Мед. Якщо у вас немає алергії, то пити чай потрібно з натуральним медом (1-2 ч. л. на чашку). При цьому чай повинен бути теплим, а не гарячим. Це може допомогти полегшити симптоми застуди, зменшити біль у горлі, гортані. Мед з чаєм допоможе також очистити шкіру, бореться із запаленнями.

Кокосова олія. Унікальне поєднання жирних кислот у ній покращує когнітивні функції. Вона також дуже корисна вагітним жінкам, адже містить лауринову кислоту, яка перетворюється в монолаурин, відповідальний за зміцнення імунної системи дитини. Достатньо 1 ч. л. на чашку.

Олія лаванди. Зменшує неприємні симптоми ревматизму, допомагає при проблемах з травленням і нервовим напруженням. Лаванда сприяє розслабленню, кращому засинанню, полегшує головні болі. На чашку потрібно 3-4 краплі.

Кориця. Вона робить чай не тільки дуже смачним, але й цілющим. Ця спеція сприяє спалюванню жиру, зміцнює імунну систему, знімає менструальні спазми, бореться із запаленнями та інфекціями. Кориця також має здатність знижувати рівень цукру в крові. Оскільки мелена кориця не розчиняється у рідині, краще відварити паличку кориці (на чашку) у воді й використовувати її для приготування чаю.

Імбир. Допомагає організму засвоювати необхідні поживні речовини, полегшує біль у шлунку і синдром подразненого кишечнику, покращує травлення і кровообіг, запобігає утворенню зайвої ваги. На чашку потрібно 3 тонкі скибочки імбиру.

Каєннський перець. Сприяє детоксикації організму й прискорює обмін речовин, одночасно знижуючи відчуття голоду і стимулюючи травлення. Отож чай з перцем ідеально підходить для схуднення та підтримання здорової ваги. До того ж він має протизапальний ефект, а також може допомогти при болях у суглобах, м'язах або спині. Перцю потрібно брати на кінчику ножа на чашку.

Кардамон. Має антиоксидантні властивості, борються із запаленням, корисний при проблемах з травленням і неприємному запаху з рота. На чашку – 1 ч. л. порошку.

 


 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також