Що міг пригадати п’яний водій, який збив двох підлітків?!

1976 0

Ми у соцмережах:

Василь Самчук у залі суду

Бурхливим видалося останнє судове засідання у справі про збитих п’яним водієм двох підлітків на вулиці Севастопольській у Рівному — Діани Петрук та Влада Тарара. Це сталося 2 листопада минулого року. Діана загинула на місці, Влад отримав тяжкі травми й перебуває на лікуванні. Власне, то ще був не суд над водієм Василем Самчуком, який, прийшовши до тями після глибокого алкогольного сп’яніння, одразу визнав, що напився і сів за кермо. А що було далі, він не пам’ятає. Суд розглядав клопотання його адвокатів про проведення слідчого експерименту з використанням автомобіля, яким Самчук збив підлітків, та з врахуванням «фізіологічних особливостей» водія на момент аварії.

У такий спосіб адвокати збираються з'ясувати деякі деталі. Нагадаємо, що коли на місце трагедії приїхала поліція, водій нічого не міг пояснити і заснув в поліцейському авто. Алкотестер на місці події показав 2,75 проміле, що більш ніж у 10 разів перевищує допустимий вміст алкоголю у крові водія.

Тепер адвокати вважають, що протокол огляду місця події підлягає сумніву, і кажуть, нібито їхній підзахисний пригадав якісь обставини пригоди.

— Нас і родину Влада захисники Самчука звинувачують у залученні журналістів та у зайвому для них розголосі, — каже бабуся загиблої Діани пані Галина. — Мені заявили, що в суд подадуть, бо ми, бачте, не так поводимося! За Бога згадали, який все бачить… То це ми, поховавши збиту п’яним водієм дитину, маємо захищатися?!

Самчука, якого на такі засідання в суд зі слідчого ізолятора не привозять, захищають нині аж три адвокати: Михайло Гончаров, Сергій Захожий та Олег Захарчук. Родини підлітків, а також і слідство, виступили проти проведення слідчого експерименту, вважаючи, що він є зайвим і зважаючи на «фізіологічні особливості» водія на той момент.

Ніхто, зі слів пані Галини, навіть не попросив вибачення. Натомість один з адвокатів раптом витягнув якісь квитанції і став доводити, нібито від імені підозрюваного родині Тарар переказували гроші. Скільки саме — адвокат Олег Захарчук чомусь не схотів називати, бо «журналісти почують». Після наполягань батька Влада він сказав, що в листопаді було здійснено три платежі, один — на 20 тисяч гривень і два — по 10 тисяч. Батько травмованого хлопця Олександр Тарар тут же вийняв пачки грошей і кинув їх адвокатові зі словами, що він їх брати не буде. Той відсахнувся, й батько кинув гроші матері Самчука, яка була присутня на суді. Вона їх не взяла, киваючи, нібито платила невістка, а не вона.

Насправді 40 тисяч — дуже мала частка від того, скільки вже витрачено на лікування Влада Тарара. Зараз він перебуває в одній з клінік Кракова, де його взялися поставити на ноги. Лікарі дають батькам хлопця надію на те, що він може одужати й повернутися до нормального життя. Але на це потрібні час і гроші.

Заслухавши сторони, слідчий суддя Сергій Наумов відхилив клопотання захисту Самчука. Та вони, каже пані Галина, знову подали кілька клопотань, і одне з них — на проведення слідчого експерименту. Що затягує розслідування й віддаляє день передачі справи в суд.

Адвокат Михайло Гончаров нібито нетутешній, а Олег Захарчук та Сергій Захожий добре відомі у певних колах Рівного. Підполковник міліції у відставці Сергій Захожий свого часу очолював відділ з розслідування ДТП обласного управління міліції. Полковник міліції у відставці Олег Захарчук раніше працював заступником начальника слідчого управління обласного управління міліції. За кільканадцять років роботи через обох пройшло багато справ по дорожньо-транспортних пригодах, скоєних за різних обставин. Хто краще за цих офіцерів міліції знає усі слабкі місця у розслідуванні ДТП, зачіпки, за які можна вчепитися й вибудувати схему захисту будь-якого її учасника залежно від його платоспроможності? На кількох інтернет-ресурсах Олег Захарчук позиціонує себе саме як юрист з надання допомоги у ДТП.

Олександра Скрипник.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також