Що нам продають під виглядом продуктів

1781 0

Ми у соцмережах:

Що нам продають під виглядом продуктів

Тушки накачують водою, соєвим дистилятом (соєве борошно і вода). Їх вводять шприцами під шкіру або в м’язи. Це збільшує вагу продукту на 15-40%. Щоб м’ясо не псувалося, його вимочують у легких антибіотиках або розчині марганцівки. Що робити. М’ясо краще купуйте свіже — воно не повинно пахнути хлоркою або оцтом.

Кури, м’ясо Тушки накачують водою, соєвим дистилятом (соєве борошно і вода). Їх вводять шприцами під шкіру або в м’язи. Це збільшує вагу продукту на 15-40%. Щоб м’ясо не псувалося, його вимочують у легких антибіотиках або розчині марганцівки. Що робити. М’ясо краще купуйте свіже — воно не повинно пахнути хлоркою або оцтом. Якщо все-таки необхідний заморожений продукт (це зазвичай імпортне м’ясо), знайдіть на упаковці першу дату заморозки.

Ковбаси До складу ковбаси зазвичай входить свинина, яловичина, шпик, спеції. Але недобросовісні виробники м’ясо замінюють на сою або бобове борошно (наприклад, горохове). Замість яловичини можуть покласти більш дешеве куряче м’ясо, замість свинини — перемелену свинячу шкіру. Додають крохмаль, який збільшує об’єм і вагу ковбаси. За кольором, запахом визначити склад ковбаси неможливо. Тільки лабораторні дослідження можуть виявити підробку. Що робити. Зверніть увагу на ціни. Скажімо, кілограм ковбаси повинен коштувати в 1,5-2 рази дорожче, ніж м’ясо, з якого її роблять. Якщо 1 кг яловичини коштує 60 грн., хороша ковбаса не може коштувати 30 грн.

Риба Натуральне копчення — тривалий і дорогий процес, тому замість нього часто застосовують рідкий дим — ця хімічна речовина надає смак копченостей. Заморожену рибу також можуть накачувати водою, кілька разів перезаморожувати. Що робити. Огляньте упаковку: чи не пошкоджена вона, чи не переклеєні кілька разів цінник з датою упаковки, чи немає всередині зайвої рідини.

Яйця Якщо ви виявили в яйці кров’яні плями, значить, у ньому вже почала утворюватися кровоносна система курчати. Це не шкідливо для здоров’я, але про свіжість говорити не доводиться. Дивитися на упаковку марно — там написано, коли яйця були упаковані. А коли курка знесла їх — не дізнаєшся. Що робити. Купувати якомога свіжіші яйця, упаковані максимум тиждень тому.

Молоко та молочні продукти Молоко часто роблять з молочного порошку, хоча на упаковці пишуть, що воно натуральне. Молоко, яке почало підкисати, можуть пастеризувати або стерилізувати. Мікроби вбиті, але якість уже не та. У йогуртах і сирках натуральні ягоди і фрукти часто підміняють шматочками картопляного крохмалю з загусником і підсолоджувачем. Що робити. Вибирайте звичайне молоко (з невеликим терміном зберігання), кефір без добавок і наповнювачів.

Хліб Зверніть увагу на об’ємний хліб, який дуже мало важить. Мало того, що в ньому одне повітря, він ще й швидко черствіє. Щоб досягти великого обсягу, в тісто додають хімічні розпушувачі і дріжджі. У торти, тістечка замість масла часто замішують дешевий маргарин, пальмову олію, рослинний жир. Що робити. Хліб купуйте або дуже дорогий, або звичайний, щільний. Солодощі вибирайте простіші. Шоколад — краще гіркий, в ньому найменше добавок.

Консерви Зверніть увагу на те, де вони зроблені. Якщо, наприклад, у Центральній Росії, то рибу, скоріше за все, везли з Далекого Сходу. Це означає, що її могли неодноразово перезаморожувати, порушуючи умови зберігання. На заводах у банку можуть залити велику кількість желе, води, бульйону — головне, покласти трохи менше самої риби. Вміст банки може не відповідати зазначеному складу: замість тріски усередині знаходиш хека або не «м’ясо з овочами», а овочі і маленький шматочок м’яса. Ще гірше, якщо замість м’яса покладуть соєве або бобове борошно, змішане з крохмалем чи желатином. Якщо при цьому використовується низькосортна жерсть, то порушується герметичність, продукт псується. Втім, консерви іноді й роблять з прострочених продуктів. Що робити. Чим ближче завод-виготовлювач до місця проживання риби, тим краще. Упаковка не повинна бути пошкоджена. У прозорих банках оцінюйте консистенцію та колір продукту — він повинен бути природним.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також