Що найкраще пити у спеку

873 0

Ми у соцмережах:

Що найкраще пити у спеку

Найкращі літні напої, які допомагають легше перенести спеку, — вода, морс, компот, чай і квас. Однак навіть вони можуть виявитися причиною проблем зі здоров’ям, якщо пити їх неправильно.

Як пояснюють фахівці, в спекотні літні місяці людина повинна значно збільшувати кількість випитої води щодня, адже саме так можна регулювати температуру тіла.

«Зайва» рідина буде знижувати температуру, а потім виводитися назовні разом з потом. Отож чим більше п'єш води, тим менше проблем відчуваєш через спеку. Але все залежить від фізичної активності та маси тіла. Однак прийнято дотримуватися наступної формули: пити приблизно 40 мл рідини на кожен кілограм ваги.

Найкраще намагатися пити потроху рідини кожні пів години або частіше (залежно від температури повітря надворі).

За словами медиків, не варто часто і багато пити солодкі газовані напої. Вони не зможуть втамувати спрагу, а лише посилять її, попутно даючи значне навантаження на печінку і нирки.

До небажаних видів рідини належить і кава. Як відомо, вона має сечогінний ефект, а тому може стати додатковою причиною зневоднення організму.

Ще одним обов’язковим правилом є дотримання «температурного режиму» рідини. Вона ні в якому разі не повинна бути надмірно холодною — можна легко захворіти.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також