Що не можна робити при підвищеному тиску і холестерині

2640 0

Ми у соцмережах:

Що не можна робити при підвищеному тиску і холестерині

Американські вчені з кардіологічної асоціації розробили нові рекомендації для пацієнтів з підвищеним артеріальним тиском і високим рівнем холестерину в крові.

Що ж можна, а що категорично заборонено?

Згідно з результатами останніх досліджень, при гіпертонії пацієнти повинні максимально більше часу проводити в русі. Постійно сидіти на місці в їхньому становищі просто протипоказано.

Аналогічні рекомендації діють і щодо пацієнтів з високим рівнем холестерину в крові. Такий спосіб життя в середньому знижує систолічний та діастолічний артеріальний тиск на 3-4 мм рт. ст. Відносно холестерину фізична активність знижує цей показник на 3-6 мг / дл.

Крім того, висока фізична активність не тільки знижує тиск і холестерин, але і покращує загальні показники організму і зміцнює здоров'я. Серед очевидних переваг експерти називають позитивний ефект для здоров'я серцево-судинної системи. Разом з цим знижується ризик розвитку деяких видів раку, спостерігається поліпшення стану кісток, роботи мозку і психічного здоров'я. Крім того, поліпшується якість сну.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також