Біль у горлі — це першіння, подразнення або дискомфорт, який може посилюватися під час ковтання. Дієтологи назвали продукти, які заважають відновленню під час хвороби.
Такі продукти, як чипси та крекери, спричиняють сильний біль і подразнення. Гострі краї цих продуктів можуть ушкодити запалене горло, спричиняючи болісні відчуття. Краще занурити крекери в теплий чай, щоб вони стали м’якшими.
Цитрусові багаті на вітамін С, який необхідний для одужання. Однак, якщо кислотність свіжих фруктів, таких як апельсини, лимони та лайми, посилює першіння в горлі, то краще відмовитися від них, поки біль не вщухне. Щоб заспокоїти біль у горлі за допомогою цитрусових, вичавіть їх у теплий чай або навіть у звичайну теплу воду з медом.
Сирі овочі, зокрема морква та селера, безумовно, корисні для здоров’я, але їхня жорсткість може завдавати шкоди горлу. Лікарі порадили віддати перевагу вареним овочам або пюре.
Краще відмовитися тимчасово й від кислих овочів та соусів, гострої їжі, панірованих та смажених страв — такі продукти подразнюють запалену ділянку горла.