Що не варто робити на голодний шлунок

1175 0

Ми у соцмережах:

Що не варто робити на голодний шлунок

Протизапальні засоби. Аспірин, ацетамінофен та інші нестероїдні протизапальні препарати (НПЗП) не можна приймати натщесерце. Це не тільки знижує їхню ефективність, але й викликає проблеми зі здоров’ям, такі як шлункова кровотеча.

Кава. Навіть кава без кофеїну стимулює вироблення кислоти, яка може викликати печію та інші проблеми з травним трактом, якщо пити її на порожній шлунок. Ось чому так важливо, щоб до кави завжди була їжа. Фактично, вживання всього однієї філіжанки кави замість сніданку може призвести до дефіциту серотоніну і погіршення настрою на увесь день.

Алкоголь. Якщо пити алкоголь на голодний шлунок, швидкість його поглинання буде відповідати внутрішньовенному введенню. Крім цього, сповільнюється виведення продуктів розпаду алкоголю, що призводить до отруєння організму і важкого похмілля.

Жувальна гумка. Травна кислота, яка виробляється при жуванні гумки, руйнує слизову оболонку шлунка, якщо він порожній, що може призвести до гастриту.

Голод перед сном. Ні в якому разі не можна лягати спати з порожнім шлунком. Низький рівень глюкози заважає спати і змушує прокидатися вночі. Ось чому так важливо вечеряти за дві години до сну.

Фізичні навантаження. Тренуватися натщесерце — це непогано, але потрібно бути обережним. Інтенсивні тренування без їжі викликають нестачу енергії в організмі. Найкраще робити аеробні вправи і забути про тренування високої інтенсивності.

Зайві покупки. Відомо, що порожній шлунок змушує нас купувати більше їжі, ніж нам насправді потрібно. Тому збираючись за покупками, не забудьте перекусити, щоб уникнути необдуманих витрат.

Цитрусові соки. Волокна цитрусових викликають подразнення, якщо пити їхній сік на порожній шлунок. Особливо це небезпечно для тих, хто страждає на гастрит або схильний до його розвитку.

Сварки. Дослідження свідчать, що суперечки на порожній шлунок змушують нас більше злитися. Недарма кажуть, що сита людина злою не буває. Тому якщо вам дуже вже хочеться з’ясувати з кимсь стосунки — не поспішайте. Можливо, після хорошого обіду у вас вийде уникнути сварки і вирішити всі питання мирним шляхом.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також