Що не з’їли — в Європу

1664 0

Ми у соцмережах:

Що не з’їли — в Європу

Нагодувати Європу хочуть рівненські чиновники, бо, стверджують, в області вирощуть значно більше продукції, ніж її зможуть з’їсти місцеві жителі. А тому зайву картоплю і овочі можна екпортувати в Європу, де про Рівненщину «вже почули».

— Зрозуміло, що це не відбудеться завтра чи через місяць, але принаймні про нас вже почули в сусідніх країнах, — запевняє начальник головного управління агропромислового розвитку Олександр Слободянюк, згадуючи нещодавно проведений у Рівному міжнародний форум з агрологістики. — Рівненщина може бути житницею для Європи. Наприклад, ми сьогодні маємо більше, ніж потрібно, на 170 тисяч тонн зерна, на 460 тисяч тонн картоплі, овочів на 42 тисячі тонн, яєць на 88 млн. штук. Євроінтеграція дасть можливість цю продукцію довезти до європейського споживача, яка задовольнить його і за кількістю, і за якістю. Це краще, ніж це все просто зберігати, втрачати при цьому 25 і більше відсотків товару і не мати з цього жодного зиску. А поки що зайві тонни картоплі й овочів, а також фуражне зерно, влада разом із виробниками планує збути у південні та східні області України.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також