Що потрібно врахувати при виборі ортопедичного крісла для комп’ютера

381 0

Ми у соцмережах:

Що потрібно врахувати при виборі ортопедичного крісла для комп’ютера

Один з головних етапів в організації продуктивної та безпечної робочої атмосфери – вибір крісла для письмового столу. Щоб зберегти поставу, зверни увагу на технічні характеристики від експертів.

 Вибір ергономічного офісного крісла: все, що вам потрібно знати

Відчуваєш дискомфорт у спині та шиї, швидко втомлюєшся і втрачаєш концентрацію, працюючи вдома? Це означає, що ти неправильно організував своє робоче місце.

На щастя, справу допоможе виправити підвищення ергономіки свого простору. Найперший крок – підібрати ортопедичне крісло для комп’ютера. З ним тобі буде простіше підтримувати правильне положення тіла, що позитивно вплине на твоє самопочуття та продуктивність. 

 

Як обрати ортопедичне офісне крісло для роботи вдома

Будь-яке крісло, що розроблене для підтримки постави і тіла, називають ергономічним. Це не просто предмет меблів, а розумна інвестиція у твоє здоров’я. Обираючи ортопедичне комп’ютерне крісло, звертай увагу на такі показники:
 
1. Висота. 
 
Сидіння має розташовуватися на рівні 40-53 см від підлоги та легко регулюватися. Ти повинен налаштувати його так, щоб твої ступні повністю стояли на підлозі, а коліна та лікті згиналися під кутом 90 градусів. Така ергономічна позиція носить назву «90-90-90». 
 
Налаштуй комп’ютерне крісло, щоб лопатки притискалися до спинки стільця – таке положення допоможе позбутися напруження та зберегти поставу.

2. Глибина сидіння. 
 
Ідеальна глибина офісного крісла залежить від твого зросту. Між переднім краєм сидіння та задньою частиною коліна повинна залишатися відстань в 5 см. Це забезпечить підтримку ніг протягом тривалого часу, уникаючи перетискання судин. Сучасні крісла для комп’ютера автоматично змінюють глибину сидіння щоразу, як ти змінюєш позу. Ти знайдеш такі офісні меблі, клікнувши на посилання на сайт.
 
3. Спинка. 
 
Ергономічне офісне крісло повинно мати регульовану спинку, яка дозволить зберегти природний S-подібний вигин хребта при роботі за комп’ютером. А під час відпочинку ця функція дозволить тобі відкинутися назад і розслабитися. Краще всього, якщо спинка буде виготовлена з дихаючих матеріалів, що зберігатиме її сухою навіть в спеку. Крім того, крісло офісне з сіткою дуже легко доглядати й мити. 

4. Підлокітники. 
 
Коли ти працюєш, вони мають знаходитися на рівні ліктів. Це дасть тобі можливість розслабити руки та плечі, зменшить напруження та ризик розвитку м’язових спазмів. 

5. Підголівник. Це корисна опція, яка робить крісло для письмового столу
 
ще більш комфортним та ергономічним. Коли ти сидиш за комп’ютером, голова нахиляється вперед, що може призвести до болю в шиї та плечах. Регульований підголівник допоможе підтримувати правильне положення, знижуючи навантаження на м’язи.
 

Головні переваги ортопедичних крісел для комп’ютера

Покупка ергономічного офісного крісла на колесах дозволить тобі:
 
- зменшити навантаження на спину та шию;
 
- зберегти здорову поставу;
 
- знизити ризик розвитку болю в тілі;
 
- збільшити комфорт та продуктивність.
 
Купити комп’ютерне крісло, що відповідає стандартам ергономіки – must-have для людей, які працюють вдома. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також