Що робити, якщо відмовляють у щепленні? - відповідь МОЗ

1123 0

Ми у соцмережах:

Що робити, якщо відмовляють у щепленні? - відповідь МОЗ

Коронавірус все ще нікуди не подівся і продовжує атакувати українців. За 41-й тиждень 2022 року на Рівненщині зареєстровано 1021 підтверджений випадок COVID-19. Восьмеро мешканців області не змогли подолати хворобу і померли. Убезпечити себе від тяжкого перебігу захворювання допоможе вакцинація, - нагадують фахівці обласного центру контролю та профілактики хвороб.

А що робити, якщо у вакцинації несподівано відмовляють з якоїсь причини? Відповідь на це дали у Міністерстві охорони здоров'я України:

 - Запитайте та занотуйте ім’я, прізвище, по батькові та посаду медичного працівника, який вам відмовляє, а також на якій підставі вас не хочуть вакцинувати.
❗️Відсутність декларації з лікарем або місцевої прописки не може бути приводом для відмови. Наполягайте, що це незаконно.
❗️Якщо заради вас не хочуть відкривати новий флакон коронавірусної вакцини, адже немає інших охочих, посилайтеся на лист МОЗ від 2 лютого 2022 року керівникам структурних підрозділів з питань охорони здоров’я ОДА про те, що відкривати флакон із багатодозною вакциною можна з приходом першого пацієнта.
 
Якщо вирішити питання так і не вдалося:
1⃣ Зверніться до головного лікаря (керівника) медзакладу і поясніть суть проблеми.
2⃣ Якщо це не допомогло, пишіть офіційну скаргу до департаменту/управління охорони здоров’я вашого міста чи області. Контакти — https://moz.gov.ua/regionalni-upravlinnja
3⃣ Скаргу також можна подати, подзвонивши в контакт-центр МОЗ — 0 800 60 20 19, або заповнивши електронну форму за посиланням https://moz.gov.ua/zvernennja-gromadjan
 
Важливо! Усі щеплення за Національним календарем щеплень в Україні (https://bit.ly/MOZ_kalendar) та вакцинація від коронавірусу є безоплатними в державних чи приватних клініках України, які мають договір із Національною службою здоров’я.
 
Знайте свої права та вакцинуйтеся! - додають в МОЗ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також