Що росте все життя?

12050 0

Ми у соцмережах:

Що росте все життя?

Людський ніс і вуха продовжують рости все життя з постійною швидкістю 0,22 мм за рік. Це дуже мало, тому відстежити збільшення можна тільки через десятиліття. Учені поки не можуть однозначно відповісти на запитання, чому це відбувається.

За однією версією, ріст можливий завдяки тому, що вуха і ніс утворені хрящовою тканиною, яка не костеніє, а тому росте. За іншою, це «вина» гравітації — під її дією ніс і вуха видовжуються.

Зап'ястя і стопи. Трубчасті кістки справді перестають рости, коли завершується статеве дозрівання, а ось губчасті кістки продовжують свій ріст. До них відносяться кістки стоп і зап'ясть, ріст яких прискорюється під навантаженням.

Обличчя. У чоловіків завдяки тестостерону лицьові кістки з віком збільшуються, через що обличчя стає більшим. Те ж саме відбувається і в жінок, проте на них впливають гормони, які виробляються в організмі під час вагітності.

Серце і нирки збільшуються в розмірах через хвороби. До збільшення серця може призвести гіпертонія, а нирки і надниркові залози стають більшими, якщо втрачають свою пару.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також