Що шукала Генпрокуратура у рівненських податківців?

1804 0

Ми у соцмережах:

Що шукала Генпрокуратура у рівненських податківців?

Минулого четверга представники Генеральної прокуратури України та СБУ провели обшуки в головному управлінні Державної фіскальної служби Рівненщини та міській податковій Рівного. За тиждень з Генпрокуратури так і не прокоментували, що шукали і в рамках якого провадження. Не говорять про обшуки і місцеві правоохоронці та податківці. Відомо лише, що нікого не затримували, а лише вилучали документи.

ДФС

Фото - журналістки Інни Білецької з її сторінки у Facebook
За чутками, обшук в головному управлінні проводили, зокрема, у кабінеті заступника. Проте якого із п'яти — досі невідомо. У четвер начальника управління Дмитра Зайцева на роботі не було, оскільки перебував на лікарняному. Виконував обов'язки керівника перший заступник Анатолій Клячук, який від коментарів відмовився, зазначивши, що не може говорити, бо триває слідство. Генпрокуратура наразі також не коментує. У день обшуків речниця генпрокурора Лариса Сарган лише зазначила, що обшуки стосувалися «старого» кримінального провадження. Оскільки офіційної інформації немає, лишається тільки здогадуватися, які саме документи вилучили у рівненських податківців. Можемо лише запропонувати кілька найбільш імовірних версій. Нагадаємо, що минулого вересня Генпрокуратура проводила обшук в обласному управлінні ДФС — у кабінеті начальника Дмитра Зайцева. Тоді правоохоронці гучно заявляли, що пан Зайцев «систематично одержував гроші з підприємців за сприяння у відшкодуванні податку на додану вартість». За півроку після інциденту і гучних заяв підозру пану Зайцеву так і не оголосили. Після осіннього скандалу він став рідше з'являтися на публіці, проте посади не втратив, а отже, довести вину головного податківця області прокурори не змогли. Зайцев
Дмитро Зайцев
class="rightimg" У день, коли Генпрокуратура обшукувала рівненських податківців, у Києві детективи НАБУ і прокурори САП затримали керівника департаменту погашення боргу ДФС Володимира Новікова, повідомили йому про підозру у зловживанні службовим становищем та заарештували. Пана Новікова підозрюють у причетності до справи голови ДФС Романа Насірова, якого, нагадаємо, підозрюють у незаконному розтермінуванні платежів з рентної плати для ряду добувних компаній. Держава, підрахували правоохоронці, втратила понад 2 млрд. грн. доходу. Окрім того, цілком ймовірно, обшуки у Рівному можуть бути пов'язані із кримінальним провадженням щодо несплати мільярдів гривень податків величезним дистрибутором тютюнової продукції ТзОВ «Мегаполіс Україна», яке з травня 2016 року перейменоване на «Тедіс Україна» та має представництво і на Рівненщині. Генпрокурор Юрій Луценко у п'ятницю заявляв, що правоохоронці у рамках провадження провели близько сотні обшуків, які стосуються діяльності цього монополіста. У Генпрокуратурі зазначають, що власниками ТОВ «Мегаполіс Україна» є «представники великого російського бізнесу та соратники керівника країни-агресора, які діють на національному ринку за посередництва українських бізнес-партнерів» та, як підозрюють, є постачальниками зброї бойовикам терористичних організацій «ДНР» та «ЛНР». — З 2014 року діє заборона Національного банку України на виплату дивідендів за кордон, а також заборона РНБО на виведення підсанкційними особами своїх активів, — зазначає Генеральна прокуратура на своєму сайті. — Посадові особи української компанії шляхом підкупу службових осіб центральних державних органів України, в тому числі Антимонопольного комітету, в інтересах російських бенефіціарів організували схему виведення грошових коштів, отриманих від підприємницької діяльності, шляхом нібито надання поворотної фінансової допомоги підконтрольним фіктивним суб'єктам господарювання. Всього у період 2015-2017 років через рахунки фірм-транзитерів до Російської Федерації виведено та, відповідно, легалізовано близько 2,5 млрд. грн.
Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також