Що таке маркування продуктів харчування і навіщо воно потрібне

1403 0

Ми у соцмережах:

Що таке маркування продуктів харчування і навіщо воно потрібне

Однією з речей першої важливості при просуванні харчової продукції є маркування. Воно використовується для надання інформації про основні характеристики товару.

Однією з речей першої важливості при просуванні харчової продукції є маркування. Воно використовується для надання інформації про основні характеристики товару. Завдяки тому, що написано на етикетці, у споживача створюється повне уявлення про продукцію. На маркуванні повинна знаходитися наступна інформація:

1. Термін придатності.

2. Перелік інгредієнтів, що входять до складу.

3. Харчова та енергетична цінність.

4. Відсоток жирів, вуглеводів і т. д.

5. Дата виготовлення та ін.

Маркування представлене в багатьох варіантах, наприклад: клеймо, знак, етикетка, ярлик, в якому описуються характеристики продукту та ін. Основне завдання розпізнавального знака - надати покупцеві інформацію про товар, який він купує.

Компанія «Доміно-Київ» допоможе з професійним маркуванням продуктів харчування https://domino-kiev.com.ua/ru/productions/productu-pitania/products. Вона надає сучасне, високотехнологічне обладнання, з яким маркування не буде проблемою для підприємця. В арсеналі є машини для створення і друку етикеток, кодів та інша техніка.

Устаткування маркування ділиться на три типи:

♦ для продукції - машини, що працюють більше двадцяти років в сфері кодування товарів. Це установки, перевірені часом. Вони запропонують безліч рішень для виробництва товару будь-якого призначення;

♦ для короба - високоякісне обладнання, створене для друку і наклеювання етикеток. Такі пристрої значно збільшать швидкість і якість виробництва. Серед основних переваг принтерів можна відзначити надійність, ефективність і продуктивність. Найчастіше вони мають підвищений захист від води і пилу, завдяки чому машини працюють довго і сумлінно.

Додатково можна замовити виготовлення якісних етикеток, які будуть служити довгі роки. Друк подібної продукції займає мінімальну кількість часу. Подібний пристрій не тільки значно знизить витрати на маркування палет, але і допоможе відстежувати переміщення товарів по всьому ланцюжку поставки.

Ставитися до маркування продуктів харчування потрібно уважніше. Устаткування для ідентифікації продукції ділиться на безліч типів, тому, продумуючи етикетку, потрібно розуміти, до якого матеріалу вона буде клеїтися. Наприклад, для різних супів, фруктів і інших продуктів, які вимагають довгого зберігання в правильних умовах, необхідна консервна банка. Скло може знадобитися для упаковки різних джемів і овочів. Сухі продукти нерідко упаковують в паперові пакети, а сашети стали частковою заміною всіляких ємностей, починаючи від пластикових пляшок і закінчуючи вищезгаданими консервами.

Чи не менше уваги заслуговують напівфабрикати. Найчастіше для цієї продукції етикетки клеяться до лотків і картонним упакуванням. Такі продукти пройшли первинну обробку, але не піддавалися вторинній, тому вони вимагають підтримки певних умов для зберігання. Нерідко для такої їжі також використовують сашет. Це ж стосується і замороженої продукції. Для її упаковки використовують різні матеріали, починаючи від пластику закінчуючи картоном і папером. Завдяки такому способу упаковки продукція довго зберігає смак.

При маркуванні яєць інформація наноситься на лотки, упаковку і шкаралупу. Багато хто вважає, що в лотку вони краще зберігаються. Інші виробники воліють друкувати прямо на шкаралупі і продавати яйця без коробки. Таким чином вони збережуть свої властивості краще, ніж в упаковці.

Снеки зазвичай упаковуються в пакети для довгострокового зберігання. Молоко (в залежності від терміну придатності) може розливатися в пакети, пластикові пляшки, картонні коробки типу Tetra Pak. Для маркування кондитерських виробів друк наносять на обгортки, а овочі, які продаються в магазинах, маркуються за допомогою етикеток на сітках, коробках, лотках.

При маркуванні їжі просто необхідно враховувати всі дрібниці і розуміти, яке обладнання підійде найкраще.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також