Що таке наматрацник та навіщо він потрібен

419 0

Ми у соцмережах:

Фото:podushka.com.ua Наматрацник конопляний на гумці Ingreen

Щоб створити комфортні умови для повноцінного відпочинку, ми використовуємо чимало домашнього текстилю, до якого відноситься матрац, подушки, ковдра, постільна білизна. Також до цього списку входить наматрацник – невидимий, але надзвичайно важливий елемент спального місця. 

Наматрацник – призначення та переваги використання

Цей аксесуар є спеціальним чохлом для матраца, який спочатку використовували лише для його захисту від забруднень та механічного пошкодження. З часом наматрацники стали сприймати як більш практичну річ, що призвело до розширення асортименту. Зараз у продажу є вироби з різних матеріалів – бавовни, бамбуку, льону, вовни, водонепроникних тканин. Кожен з варіантів має свої переваги, однак всі вони здатні виконувати чимало функцій. 

Захист матраца

Наматрацник є захисним бар’єром, який запобігає попаданню забруднень на поверхню спального місця. При наявності цього аксесуару піт, рідина та навіть клітини шкіри не можуть проникнути до матраца. Таким чином наматрацник підвищує його зносостійкість та подовжує термін служби виробу, зберігаючи бюджет. 

Покращення рівня гігієни та здоров’я

Завдяки захисту від мікробів та інших забруднень наматрацник підтримує гігієнічність спального місця, що важливо для комфортного відпочинку. Також цю властивість точно оцінять алергіки. Адже, запобігаючи накопиченню алергенів у матраці, наматрацник зменшує ймовірність появи неприємних реакцій, таких як свербіж, проблеми з диханням. Тож сон буде спокійним та приємним. А вовняні моделі здатні позитивно впливати на здоров’я, покращуючи стан при радикуліті, застуді. 

Фото:podushka.com.ua Наматрацник антиалергенний стьобаний Twin SoundSleep

Створення додаткового комфорту

В залежності від наповнення та особливостей використаних матеріалів наматрацники здатні покращити чи навіть змінити первинні характеристики матраца. Наприклад, на https://podushka.com.ua/ можна знайти об’ємні моделі, які пом'якшують надто жорстке спальне місце. Також є двосторонні наматрацники з зимовою та літньою сторонами. Крім цього виробники пропонують аксесуари з охолоджувальним ефектом, які мають спеціальні гелеві вставки для регулювання температури та запобігання перегріву під час відпочинку. Є аксесуари з легкою масажною дією, які допомагають розслабити м’язи.

Особливої уваги заслуговують водостійкі наматрацники. Маючи основу, яка не пропускає вологу, вони є ідеальним варіантом для дітей, літніх людей, людей з обмеженими можливостями. 

Наматрацник – дуже корисна річ, яка здатна не тільки захистити матрац, але й забезпечити більш комфортний сон. Треба лише вибрати модель, враховуючи свої уподобання, потреби та особливості спального місця.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також