Що в паростках цибулі?

669 0

Ми у соцмережах:

Що в паростках цибулі?

Зелена цибуля — ефективний засіб у бороть-бі з весняним авітамінозом.

Тепер цілий рік в магазинах можна купити зелену цибулю. Або ж і самому виростити якщо не в теплиці, то на підвіконні. Зеленій цибулі слід віддава-ти перевагу ранньою весною, в періоди авітамінозу. У 100 грамах міс-титься денна норма аскорбінової кислоти для дорослої людини.

Паростки цибулі містять білки, вуглеводи, клітковину, пектини, а також вітаміни А, С, Е, вітаміни групи В, каротин. Також багата зелена цибуля на мікроелементи: калій, кальцій, магній, фосфор, залізо.

У зеленій цибулі міститься ве-личезна кількість мікроелементів і поживних речовин, які здатні під-тримувати життєві функції люд-ського організму. Багато фахівців вважають, що в пір’ї цього овочу набагато більше вітамінів, ніж у самих цибулинах.

Зелена цибуля містить цинк у більшій кількості, ніж інша зелень. Нестача цього елемента може ви-кликати випадання волосся і лам-кість нігтів, негативно відбитися на репродуктивній системі жінок, а у чоловіків на виробленні чоло-вічого статевого гормону тестостерону та активності спермато-зоїдів. До того ж цинк бере участь у формуванні імунітету.

У зеленій цибулі містяться речовини, які зміцнюють серце-вий м’яз і стінки судин, тож сер-дечникам і людям з ослабленим здоров’ям необхідно звернути увагу на цю зелень.

Багата цибуля й на кальцій і фосфор, що дуже благотворно впливають на стан зубів.

Також зелена цибуля підвищує апетит; покращує травлення і про-цес засвоєння їжі; підвищує тонус; корисна при ГРВІ та грипі (за-вдяки наявності фітонцидів); нормалізує тиск; допомагає при цукровому діа-беті; стимулює процеси крово-творення; благотворно впливає на сер-цево-судинну систему; знижує ризик ракових захво-рювань.

Крім того, зелена цибуля має антисептичну, тобто протимікроб-ну, бактерицидну, протизапальну і антисклеротичну дію. За тривалого зберігання зелена цибуля в’яне і втрачає свої корисні властивості.

Зверніть увагу — зелена цибу-ля протипоказана у випадку дея-ких захворювань печінки, нирок і шлунково-кишкового тракту.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також