Що вибрати на літо: кеди або кросівки?

1017 0

Ми у соцмережах:

Що вибрати на літо: кеди або кросівки?

Кеди та кросівки не можна назвати конкурентами, швидше вони працюють на загальну благу справу. Це жіноча і чоловіче спортивне взуття, створене з однією метою – забезпечити ногам винятковий комфорт, чим би ви не займалися.

Так чи варто вибирати? А якщо і варто, то яку саме модель і як не помилитися з новенькою парою, поговоримо далі.

Чим відрізняються кеди та кросівки

Кеди з'явилися набагато раніше за кросівки й мають характерні відмінності. Вони відносяться швидше до класичного взуття, і не завжди простежуються в сучасних, гібридних, креативних моделях. Отже, відмітні особливості кед:

♦ тонка, рівна, плоска підошва без підйому у п'яти;

♦ носок виконаний з щільної литої гуми, так званої “мушлі”;

♦ матеріал верху – щільна, довговічна тканина;

♦ висота може закривати щиколотку, але є моделі й короткі.

В цілому кеди виглядають легкими, тонкими, носити їх приємно, вони підходять стопам з різними анатомічними особливостями. Тканинний верх не здавлює пальці, зберігаючи повну свободу ходи.

Якщо перші кеди шили для зайняття спортом, то зараз вони стали вибором для повсякденного носіння дітей і дорослих. Фанати носять кеди не лише влітку, але і зимою, обираючи утеплені варіанти.

Кросівки стали вдосконаленою версією кед. Це взуття має безліч варіантів зовнішнього вигляду і призначення. Але до характерних їх відмінностей, відносяться такі особливості:

♦ товста, висока, рельєфна підошва, яка добре пружинить;

♦ носок трохи підведений;

♦ верх виготовлений з шкіри, замші, натуральних і синтетичних тканин;

♦ устілка може бути текстильною, перфорованою, з ефектом пам'яті.

Обирати кросівки треба окремо для кожного конкретного виду спорту або ж для повсякденної ходьби. У них завжди можна додатково поставити ортопедичну устілку для профілактики деформацій стопи.

Багато сучасних пар не зобов'язують власника носити одяг в спортивному стилі, і вдало доповнюють круїзний, прогулянковий, клубний і навіть офісний стиль.

Ця безперечна перевага не лише кросівок, але і кед.

Обираємо взуття для зайняття спортом влітку

Якщо ж йдеться про пряме призначення спортивного взуття, важливо зважено підійти до вибору пари за сезоном. Для літнього спортивного взуття характерні такі переваги:

1. Мала вага – легке взуття не нагадуватиме про себе під час тренування і додатково навантажувати ноги. Це особливо важливо під час бігу, виконання будь-яких кардіо-вправ;

2. Перфорована підошва, устілка і верх. Ця не найголовніша вимога до літньої спортивної пари, проте різницю ви відчуєте точно. Навіть найдрібніші отвори забезпечують доступ повітря в нозі, підтримуючи нормальну температуру і сухість;

3. Шнурування – дійсно важливий елемент літнього спортивного взуття. Якщо перед вами стоїть вибір між липучками й шнурками, без роздумів обирайте друге. Липучки занадто щільно фіксують взуття на стопі, здавлюючи її на підйомі, на носку або в області щиколотки. Нога повинна рухатися вільно, м'язи її повинні тренуватися і розвиватися. Шнурування зручне, м'яке і не здійснює надмірного тиску – для літнього спорту в залі або на вулиці підходить краще;

4. Підошва повинна добре пружинити, бути м'якою і мінімізувати удар на п'яту.

З цього можна зробити висновок, що для спорту, бігу, фітнесу краще обрати саме спеціальні кросівки на літо. Вони обов'язково повинні підходити за розміром, аж до міліметрів. Якщо пара хоч трохи мала або велика, ви добровільно поставите її в “довгий ящик” після першого ж тренування.

Що краще підійде для літніх прогулянок

Вимоги до прогулянкового взуття, звичайно, не так строгі. Наприклад, в каталозі магазину “Mida” ви підберете якісне прогулянкове взуття:

1. Без шнурків, на одній липучці або зовсім без неї. Це взуття, про яке говорять “зручне, як тапочки”. Легка, не відчутна на нозі, зі шкіри або тонкого текстилю – ідеальна пара для зручності й здоров'я стоп;

2. З перфорацією верху – обирайте будь-який візерунок, розмір, форму отворів, які не лише відповідають за повітрообмін, але і надають декоративності взуттю;

3. У актуальному стилі “total” – коли усі декори, шнурки, підошва, верхня частина взуття виконані в одному відтінку. Наприклад, давно не виходить з моди total black, total white, total red моделі.

Завдання будь-якої обновки – подобатися вам зовні й зберігати абсолютний комфорт при тривалих прогулянках, в поїздках, на роботі й фізичній активності.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також