Що відбувається в шлунку, якщо оселедець запити молоком

5357 0

Ми у соцмережах:

Що відбувається в шлунку, якщо оселедець запити молоком

Дієтологи кажуть, що оселедець і молоко — не дуже добре поєднання за смаком та консистенцією. Але отруєння при цьому не відбудеться, тому що ні в оселедці, ні в молоці немає токсичних речовин. Ці продукти, безперечно, за умови їхньої хорошої якості, не містять жодних небезпечних для здоров’я речовин. Але якщо людина має алергію на молоко, непереносимість лактози або алергію на рибу, то можуть бути неприємні наслідки у вигляді алергічних реакцій або розладу кишечнику.

Якщо правильно поєднувати оселедець з молоком, небажаних наслідків не відбудеться. До такого комбінування відноситься вимочування оселедця в молоці.

Проблема виникає, коли ці продукти потрапляють у шлунок по черзі. Не важливо, що ви з’їли першим, молоко або оселедець, вони вже перетравлюються окремо і порушують процес засвоєння один одного.

Ця реакція відбувається від того, що молоко, яке потрапило в кисле середовище шлунка, починає згортатися, тобто перетравлюватися. Але тут до нього приєднується солоний оселедець і починає тягнути на себе воду, вбираючи її всю. Завдяки цьому молоко не має можливості нормально перетравлюватися. Тож молоко й оселедець збиваються у грудочку, яка бродить, але не перетравлюється, — так пояснюють фахівці процеси, що відбуваються в шлунку. Потрапивши в кишечник, ця суміш починає його подразнювати. У результаті кишечник запускає активну моторику, завдяки чому оселедець з молоком швидко і неухильно просуваються до виходу.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також