Що впливає на зниження імунітету

1373 0

Ми у соцмережах:

Що впливає на зниження імунітету

Щоб захистити організм взимку від інфекцій, потрібна міцна імунна система. Фахівці розповіли, які фактори здатні різко знижувати захисний потенціал імунітету.

Замерзання. Коли ми замерзаємо, слизова оболонка носа і горла погано забезпечується кров'ю. Це полегшує проникнення патогенів в організм. У холодну пору року важливо тепло одягатися, і основне — щоб не мерзли ноги.

Інтенсивні фізичні навантаження. Важка робота, виснажливі тренування теж є фактором, який різко знижує імунітет. Дослідження показали, що підвищені навантаження сприяють зменшенню кількості лейкоцитів в організмі.

Знеболювальні. Парацетамол, ібупрофен блокують фермент, без якого неможливе утворення відповідних антитіл. Медики радять не приймати цих препаратів на початку захворювання при ще слабких симптомах.

Алкоголь і сигарети. У сезон збільшення інфекцій лікарі настійно рекомендують прагнути до зниження споживаної кількості спиртного і тютюну і тим більше не вживати їх разом — таке поєднання завдає по-справжньому руйнівного удару по імунітету.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також