Що збудують на місці згарища біля базару в Рівному?

11519 0

Ми у соцмережах:

Що збудують на місці згарища біля базару в Рівному?

Схоже, головний продуктовий базар Рівного невдовзі «обросте» новими торговими центрами. Один такий може з’явитися на місці згорілого рівно десять років тому м’ясного павільйону на вул. Пересопницькій, 49, що поряд з ТЦ «Ліон». Згарище вже обнесли будівельним парканом. Але за ним поки тихо: робітників з технікою не видно, та й паспорт будівництва не вивішено.

Андрій Шевчук, начальник відділу генплану міського управління архітектури та містобудування:

— Відповідно до даних геопорталу, за цією адресою ще 2020 року було видано містобудівні умови та обмеження для проєктування. Як передбачає законодавство, потім проєкт мав би пройти експертизу на відповідність державним будівельним нормам, а вже згодом — може розпочатися саме будівництво.

Два роки тому про реконструкцію на згарищі говорили на засіданні архітектурно-містобудівної ради міста. Тоді архітектори Ольга Іващук та Роман Літвінчук розповідали про триповерховий торгово-офісний центр.

Ольга Іващук, архітекторка, розповіла, що це передпроєктні пропозиції щодо реконструкції магазину під торгово-офісний центр:

— На існуючій ділянці розміщувався продовольчий магазин, що постраждав внаслідок пожежі та потребує реконструкції. В ході реконструкції планується блокування бокового фасаду на рівні цокольного, першого та другого поверхів із ТЦ «Ліон» та блокування дворового фасаду існуючої будівлі. Площа забудови — 530 кв. м, загальна площа будівлі — 1720 кв. м. Оскільки вулиця Пересопницька пішохідна, то місць для паркування не передбачено. Але передбачено проїзд для пожежних машин та обслуговуючих автомобілів до торгово-офісного центру. В цокольному поверсі будівлі передбачається облаштування складських приміщень, на першому, другому та третьому поверхах — торговельно-офісних та допоміжних. При проєктуванні враховано норми доступності усім групам маломобільного населення, — підйомник, нормативні глибина тамбуру та ширина дверних пройомів.

Загальна висота будівлі — 15 метрів. Конструктивна схема будівлі — каркасно-стінова із заповненням проміжків газобетонними блоками. Перекриття монолітне, покрівля плоска, мембранна. Будівля вирішена в стилі мінімалізму, щоб не перевантажувати вулицю. Використано прості кольори. Для опорядження фасаду будівлі — утеплення з декоративною штукатуркою та фарбуванням.

Оновити можуть і ще одну стару будівлю поряд з ринком — на вул. Базарній, 11, що між магазином «Пенсіонер» та пасажем «Юність». Галина Дереженець просить міську владу надати їй в оренду на 10 років земельну ділянку площею 156 кв. м — для будівництва та обслуговування будівель торгівлі. Приміщенням площею 305 «квадратів» п. Дереженець володіє ще з 1999-го — за договором дарування. Наразі в тій будівлі торгують секонд-хендом. Проєкт рішення про оренду землі винесли на розгляд депутатських комісій, але міські обранці його практично не обговорювали — хочуть розбиратися уже всі гуртом на одній з найближчих сесій міськради.

Сергій Таргоній, начальник міського управління земельних відносин:

— Питання щодо вул. Базарної, 11 існує вже не один рік, і його розглядали ще депутати попередньої каденції. Воно декілька разів виносилося на сесію міської ради — більше шести точно. Але так і не змогло набрати необхідної кількості голосів.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також